Hlavní obsah
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Maso, zelenina a špagety. To je výborná kombinace k večeři, ale i na víkend. Uvařte si s námi tento skvělý recept. Budete koukat!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 ks šalotky
  • 1 ks lilku
  • 1/2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 250 g hovězího mletého masa
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ks pórku
K podávání
  • 80 g aromatického sýru
Článek

Postup

01.

Hovězí maso nakrájejte na nudličky, které promíchejte s paprikou, hořčicí a dvěma lžícemi olivového oleje. Maso nechte dvě hodiny odležet v pokojové teplotě.

02.

Lilek nakrájejte na kolečka, rozprostřete na talíř, posolte a nechte asi 15 minut odležet. Špagety uvařte v osolené vroucí vodě na skus. Lilek osušte papírovou utěrkou a obalte v hladké mouce. Šalotku oloupejte a nakrájejte na kolečka, pórek na půlkolečka.

03.

V jedné pánvi osmahněte lilek dozlatova. Ve druhé pánvi nechte na oleji zesklovatět cibulku a poté přidejte pórek, utřený česnek a osolte. Hotovou zeleninu dejte stranou a na té samé pánvi opečte hovězí maso i s hořčičnou marinádou. Podlijte vodou, osolte, opepřete, krátce povařte a ke směsi vmíchejte cibulku s pórkem a lilek.

04.

Vše nyní promíchejte s uvařenými špagetami a podávejte se strouhaným aromatickým sýrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 923,59 kJ
Bílkoviny35,5 g
Tuky13,34 g
Sacharidy106,99 g
Sůl2,91 g
SAFA5,32 g
Vláknina9,12 g
Cukry12,2 g

Načítám