Hlavní obsah
4,0
(2)
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Aktualizováno

Receptů na špagety není nikdy dost. A tenhle je vyloženě rychlovka. Tak dobrou chuť!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 ks cibule
  • 150 g slaniny
  • 250 ml smetany
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 150 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě spolu se dvěma lžícemi olivového oleje na skus. Jednu naběračku vody z uvařených špaget si pak dejte stranou. Těstoviny sceďte a umístěte na teplé místo.

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a nivu rozdrolte. Rozehřejte si velkou hlubší pánev a na ní nasucho orestujte slaninu. Jakmile pustí tuk, přidejte cibulku a obojí osmahněte dozlatova. Podlijte vodou ze špaget, osolte, opepřete, přidejte bazalku a pět minut povařte. Poté směs zalijte smetanou, vmíchejte sýr Philadelphia a rozdrolenou nivu. Jakmile se sýr rozpustí, ke směsi vmíchejte špagety. Podávejte ozdobené lístkem bazalky.

Související témata:

Načítám