Hlavní obsah

Spánková pozice, která ženy přivede k sexuální slasti

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postrádáte nové milostné zážitky nebo snad rozkoš? Spěte tak, aby k vám přicházely erotické sny a zároveň jste během nočního odpočinku prožily vrchol slasti! Která spánková pozice něco takového zajišťuje?

Článek

Americký neuropsycholog Barry Komisaruk působící na Rutgersově univerzitě v New Jersey má jasno. Orgasmus ve spánku mohou zažít nejen muži, ale i ženy! A toto nadšení sdílejí i další odborníci. Například psychiatrička a sexuální terapeutka Madeleine Castellanos z New Yorku tvrdí, že během snění může dojít k skutečnému orgasmu.

„Většina lidí si však tento zážitek nepamatuje nebo na danou situaci vzpomíná spíš jako na sen,“ uvádí uvedená odbornice a dodává, že zvlášť ženy si vyvrcholení během nočního odpočinku vybavují o dost hůř, protože ráno „po akci“ neexistují žádné důkazy.

Sním, či bdím?

V roce 1983 vědci změřili fyziologické změny jisté vybrané ženy, pro kterou noční orgasmy nepředstavovaly vůbec žádný problém. Výzkumníci zjistili, že její srdeční frekvence vzrostla z 50 na 100 tepů a dýchání se zrychlilo z 12 na 22 dechů za minutu. Badatelé tyto hodnoty naměřili vždy poté, co dotyčná prožila orgasmus a došlo u ní k výraznému zvýšení průtoku krve v genitáliích.

Novinka? Jak pro koho! To, že vyvrcholení se dá prožít i ve spánku, už přibližně touto dobou věděl i uvedený neuropsycholog Barry Komisaruk. Ve stejném roce totiž provedl vlastní experiment, a dal tak naději všem ženám, pro které orgasmus rozhodně není standardní ani běžná záležitost.

Mozek jako tajemná oblast

„Všechny hlavní mozkové systémy se během orgasmu aktivují. Je to jako neurologická bouře, o které znalí muži i ženy říkají, že ji doprovází změněný stav vědomí,“ nechal se tehdy expert slyšet na stránkách domovské univerzity s tím, že všechno vzniká během fáze REM, kdy dochází k zvyšování průtoku krve do erektilní tkáně nebo celého klitorisového komplexu.

Mozek v této fázi rozpozná, že jsou tkáně zduřelé, což může vést k sexuálnímu vzrušení. Zpravidla však ti, kdo noční orgasmus prožívají, mají erotický sen nebo podvědomě na sex myslí. Tím se jim aktivuje odpovídající oblast senzorické mapy mozku, která tak trochu zastupuje fyzickou stimulaci.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Není to sen, ale skutečnostFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Otočka na břicho

V podstatě se vše odehrává v myšlenkách – tělo si „myslí“, že jej někdo nebo něco hladí a dráždí. A co víc, podle odborníků je občas snazší dosáhnout orgasmu ve snu než v reálném životě. Tím však výčet dobrých zpráv nekončí. Věděli jste, že jedna spánková pozice vyvrcholení značně nahrává?

Vyhledávaná sexuoložka z kanadského Toronta Jessica O'Reilly pro britský deník Daily Star prohlásila, že ačkoli muži mají dvakrát větší pravděpodobnost orgasmu během spánku, i ženy si k němu mohou pomoci. Když se obrátíte na břicho, zvyšujete svoje šance na chlípné noční zážitky. Podle sexuoložky totiž vzniká možnost dráždění klitorisu a pozor – daná pozice je spojována i s živějšími a smyslnějšími sny.

Jak si zajistit co největší pohodlí

Mějte však na paměti, že spánek na břiše sice prospívá trávení, ale škodí páteři a vede k bolestem dolní části zad a krku. Vzniká i větší riziko, že sebou budete házet a otáčet se, neboť najít pohodlnou variantu, při níž břicho netrpí nepohodlí, není jednoduché. V první řadě se vyhněte příliš tuhému a napěchovanému polštáři, který nepohodlně zafixuje krk. Spíš zvolte méně naducaný kousek a ten si dejte mírně pod čelo. Udržíte tak dýchací cesty otevřené a později se neprobudíte s bolestmi zad. Břichu zase ulevíte, když pokrčíte nohu. Nezbývá než popřát dobrou a vášnivou noc. Snad si ji budete pamatovat…

A co vy? Máte pocit, že jste někdy prožili orgasmus ve spánku?

Reklama

Načítám