Hlavní obsah

Spěte v bavlnce, prozradíme vám proč

Nahlédněte mezi vlákna klasického materiálu a nechte se unést trendy pro rok 2018

Bavlna je evergreenem každé ložnice. Napadlo vás někdy, proč se v bavlněném povlečení tak dobře spí? Vše vám prozradíme a seznámíme vás s módními hity pro rok 2018.

Článek

Bavlna se řadí k přírodním materiálům. Bavlněná vlákna se získávají z bavlníku a skýtají celou škálu nezastupitelných výhod. Na prvním místě stojí jednoznačně prodyšnost a schopnost pohlcovat vlhkost. Díky tomu vám bude bavlněné povlečení skvělým společníkem bez ohledu na roční období.

Bavlna vás potěší také svou jemností. Přes hebký dotek si však dobře drží tvar, zachovává pružnost i barvu. Z toho důvodu se nemusíte bát pořídit si do ložnice kousky v kontrastních barevných kombinacích, mezi něž se řadí například šedo-modré povlečení Helena.

Foto: www.mkluzkoviny.cz

S kvalitní bavlnou se blednutí ani obarvení v pračce bát nemusíte, barva je stáláFoto: www.mkluzkoviny.cz

Údržba bavlněného povlečení

Bavlněné  povlečení není nijak náročné na údržbu. Můžete jej bez obav žehlit i prát, aniž by se snížila jeho kvalita. Stálobarevnost vám zaručí, že během praní nedojde k vzájemnému obarvení různých tónů. Povlečení vyrobené z bavlny se poměrně mačká, proto se musí před povlečením na přikrývku vyžehlit, ale ruku na srdce, kdo z nás žehlí povlečení každý den? Pokud se žehlení povlečení opravdu chcete vyhnout, existuje i bavlněné povlečení Renforcé, jedná se speciálně upravenou bavlnu, která je heboučká a hlavně nemačkavá, tudíž se žehlení stává minulostí.

Trendy pro vaši ložnici

Barvou letošního roku je fialová. Mystický odstín, jenž podporuje fantazii, vizionářské smýšlení, touhu po dobrodružství, chuť vystoupit ze stínu davu. Pokud si neumíte představit, že byste své lože zahalili celé do fialového kabátku, přesto však chcete držet krok s trendy, zaměřte se na fialové detaily. Cestu vám nabízí bavlněné povlečení Hedvika, které vaši místnost spánku zaslíbenou hravě oživí, ale díky převaze šedé barvy nepůsobí rušivě.

Foto: www.mkluzkoviny.cz

Barvou roku je fialová, promítněte ji do drobných detailů a oživte svou ložnici!Foto: www.mkluzkoviny.cz

Chcete-li vnést do ložnice svěží jarní vánek, vsaďte na zelenou. Opět se nemusí jednat o celoplošnou záležitost. Bohatě postačí zelené motivy, jak můžete vidět na bavlněném povlečení Helena. Společně s dekorem květin nastolí v ložnici atmosféru plnou hravé svěžesti, ale také poklidné harmonie. Jste připraveni usnout?

Foto: www.mkluzkoviny.cz

Svěží, hravá, přesto poklidná zelená, ta vnese do vaší ložnice příjemný jarní vánekFoto: www.mkluzkoviny.cz

Reklama

Načítám