Hlavní obsah

Top design ve službách ekologie

Foto: Melissa

V podmořském světě jsou boty jako domaFoto: Melissa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilská firma Melissa vyrábí ekologické boty jak na běžícím pásu. Jak by ne, když je odlévá jako jeden kus bez švů a zapínání do formiček a veškeré, byť minimální zbytky, stoprocentně recykluje.

Článek

Jedna bota za minutu

Výroba klasického modelu tak netrvá ani jednu minutu a výsledkem je jedinečná plastiková bota z ohebného, pružného, lehkého a voděodolného materiálu přinášející nositelce zaručený komfort. Modely jsou typické svými oblými tvary a souladem linií a vykrojených částí. Inspirace vychází z plynulých pohybů obrysové linie boty. Boty jsou hypoalergenní a absolutně nezávadné, speciální technologie firmy umožňuje použít jakoukoli formu potisku. A už jste viděli boty, které voní po banánech?

Hvězdná architektka

Ke spolupráci na nejnovější kolekci byla přizvána vizionářská architektka Zaha Hadid, mezinárodně uznávaná profesionálka, která zde spojila tvořivou energii a avantgardu. Zaha jako první a jediná žena získala v roce 2001 prestižní cenu za architekturu The Pritzker Architecture Prize a The New York Times o ní napsal: „Formy, které vytváří Zaha Hadid, jsou tak plynulé jako rtuť." Zaha Hadid sama o projektu Melissa říká: „Mám třicetiletou zkušenost bádání v mnoha oblastech architektury a designu a tento projekt mě zaujal i po stránce technické. Od návrhu k reálnému výtvoru mě s pracovníky značky spojovalo obrovské umělecké pouto."

Foto: Melissa

Hra na kočku a myšFoto: Melissa

Návrhářská esa pro Melissu

Spolupráci se Zahou předcházelo tvůrčí spojení i s jinými světově uznávanými profesionálními návrháři, např. s návrhářskou dvojicí Campana Brothers, oslavovaným britským návrhářem a posléze uměleckým ředitelem firmy Judem Blamem, egyptským návrhářem sídlícím v NY Karimem Rashidem, Alexandrem Herchcovitchem, jehož MELISSY jsou nejoblíbenější po celém světě či v neposlední řadě s populární a kontraverzní návrhářkou Vivienne Westwood.

Pokud chcete zabodovat extravagancí spojenou s pohodlím, vkusem a šetrným přístupem k přírodě, obujte si MELISSY a vyražte do světa.

Související témata:

Načítám