Hlavní obsah

Spojením společnosti Lindex s mladými umělci vznikla bohémská kolekce

Foto: Lindex

Spojením společnosti Lindex s mladými umělci vznikla bohémská kolekceFoto: Lindex

V rámci jedinečné spolupráce s osmi mladými umělci představuje společnost Lindex inspirativní a expresivní módní kolekci „Art meets Fashion“, ve které se setkávají dvě odlišné umělecké formy.

Článek

Kolekce je založena na dílech současného umění vytvořených pro Lindex osmi mladými umělci. V jednom originálním díle za použití jedinečných technik a vlastního individuálního přístupu zpracoval každý umělec téma oslavy žen. Tým návrhářů společnosti Lindex pak využil tato inspirativní díla jako výchozí bod pro svou tvůrčí činnost.

Foto: Hana Makovcová

DJ IM Cyber v kolekci LindexFoto: Hana Makovcová

„Tito umělci oplývají ohromnou tvůrčí silou a báječnou schopností, jak zobrazit a oslavit ženy pomocí současné módy. K vybranému tématu, které pojali velmi rozdílnými způsoby, mají zajímavé asociace i postoj. Stejně jako u naší kolekce je společným rysem všech osmi prací jejich vizuální síla, expresivnost a barevnost,“ říká Pia Ekholmová, manažerka oddělení Design & Buying pro dámskou konfekci ve společnosti Lindex.

Foto: Hana Makovcová

DJ IM Cyber v kolekci LindexFoto: Hana Makovcová

Ženy jsou pro společnost Lindex důležité, proto si klade za cíl podporovat a inspirovat je všemi možnými způsoby a vytvořit jim prostor k sebevyjádření. Prostřednictvím kolekce „Art meets Fashion“ chce Lindex vytvořit oděvy pro ženy, které touží podtrhnout rysy své osobnosti expresivní módou.

Foto: Hana Makovcová

DJ IM Cyber v kolekci LindexFoto: Hana Makovcová

Umělecká díla, která společnost Lindex pro účely kolekce zakoupila, budou nabídnuta k prodeji na exkluzivní vernisáži v showroomu společnosti Lindex ve Stockholmu. Výtěžek bude předán iniciativě HERproject, která se zasazuje o práva žen s nízkými příjmy, pracujících v globálních dodavatelských řetězcích.

Foto: Hana Makovcová

DJ IM Cyber v kolekci LindexFoto: Hana Makovcová

Jedinečná kolekce „Art meets Fashion“ je k dostání v Lindex Palladium Praha a on-line na lindex.com.

Reklama

Načítám