Hlavní obsah

Spotřebiče prohlížejte zvenku i zevnitř

Vybíráte domácí spotřebič? Nezaměřujte se jen na design. Pohled zevnitř nebo zezadu mnohé napoví.

Článek

Nakupujete rádi přes internet, kde si domácí spotřebiče nemůžete osahat? Nevadí. Díky novince – 360° fotkám – si je pohodlně prohlédnete ze všech stran. Přečtěte si, na jaké detaily se zaměřit.

Pěkný vzhled domácího spotřebiče není vše

Zaujala vás na internetu nová pračka, lednička nebo mikrovlnka a uvažujete o objednání? Pozor, pěkný vzhled není vše. Aby vám nový pomocník dobře sloužil, musí vyhovovat i všechny funkce a praktické řešení. Například:

U ledniček a mrazáků – rozložení a počet přihrádek i zásuvek

U mikrovlnek a ostatních trub – směr otevírání dvířek, délka a umístění přívodního kabelu

U praček – velikost bubnu a dvířek (čím větší, tím lepší pro objemnější prádlo), řešení násypky

Detaily dělají kuchyni. Na co se zaměřit? 

Dalším důležitým bodem je sladění spotřebičů mezi sebou. To, že se vám líbí jednotlivé kusy, neznamená, že k sobě budou pasovat. Dodržujte 3 zlatá pravidla:

1. Volte spotřebiče jedné designové řady, nebo alespoň stejného výrobce.

2. Nemíchejte styly (moderní vs. retro) ani barvy (například bílá + nerez).

3. Vybírejte modely s co nejpodobnějším řešením – sledujte například design madla a ovládacích prvků, velikost a typ displeje nebo zkosení hran.

Čím podobnější spotřebiče vyberete, tím lépe pro vaši domácnost. Oceníte i jednotné ovládání. Výrobci teď nabízejí i celé hotové sady – například trouba a mikrovlnka, varná deska a digestoř apod. Sety spotřebičů mají už sladěné rozměry i design a navíc příznivější cenu.

Dobrá zpráva: I e-shopy už nabízejí detailní pohled na domácí spotřebiče 

Jak tohle všechno zjistit, aniž byste museli do obchodu? Jednoduše. První český e-shop spotrebice-whirlpool.cz (AP Servis) nedávno spustil 360° otočné fotky. Spotřebiče si tak prohlédnete kolem dokola a jedním klikem si vyzkoušíte i otevření a zavření dvířek. Nahlédnete také do interiéru.

„Chceme smazat jeden z posledních rozdílů mezi nákupem v e-shopu a kamenné prodejně. Reagujeme tak na potřeby zákazníků. Často se ptají na detaily, které nejsou na ‚obyčejné‘ fotce vidět. V segmentu bílé elektroniky zatím podobné záběry chyběly,“ říká spolumajitel e-shopu Jan Míčka. Kromě prodeje spotřebičů nabízí i značkový servis a náhradní díly.

Spotřebiče prohlížejte zvenku i zevnitř

Zajímavost: Jak tzv. spinové (360°) fotky vznikají?

Technika focení závisí na velikosti produktu. Ty menší fotograf položí na točnu podobnou běžnému stolu, odkud nafotí sérii záběrů. U větších, například ledniček, přichází ke slovu otočné fotografické rameno. Hotové záběry pak zpracuje počítač do podoby, kterou vidíte na webu. Šikovná novinka, co říkáte? Brzy ji pravděpodobně nabídne více e-shopů.

Načítám