Hlavní obsah

Starý byt zrekonstruovali k nepoznání. V jeho středu je koupelna!

Foto: Archiv Pražské správy nemovitostí (13x)

Zrekonstruovaný byt je postaven na vzdušnosti, jednoduchosti a designovém pojetíFoto: Archiv Pražské správy nemovitostí (13x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré městské domy mají svého genia loci, ale z pohledu současného standardu i své nedostatky. Rekonstrukcí se dají udělat zázraky. Podívejte se, v jaký moderní byt se dá původní, starý byt proměnit.

Článek

Byt s dispozicí 4+kk najdete v pražských Vršovicích. Na stavu bytu se podepsala dlouhá léta jeho užívání, a proto se společnost, která byt vlastní, rozhodla pro zásadní rekonstrukci. Ta změnila prostor k nepoznání. Rekonstrukcí získali majitelé zcela nový a vysoce atraktivní interiér.

Koupelna je ve skle

Centrem života bytu, jehož rozloha je přes 120 m2, je obývací pokoj s kuchyňským koutem. K dispozici jsou dvě ložnice a fantastická koupelna s parní lázní, jakou hned tak někde nevidíte. Architekti zde zakomponovali odvážné řešení plné skla a kovu s množstvím průhledů, takže to působí, jako by koupelna byla tou ústřední místností, z níž je přehled do celého interiéru.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj je spojen s kuchyní. Předěl mezi kuchyňskou a pokojovou částí tvoří na míru vyrobený díl. Interiér zdobí umělecké předměty. V rohu je sedací souprava a netradiční konferenční stolekFoto: Archiv firmy

Byt s tajemstvím

Celý prostor působí poměrně kompaktně. Všechny místnosti jsou jakoby navzájem propojené a navazují na sebe. Díky množství zrcadel, průhledů a skleněných ploch je byt plný překvapení, klidně se zde můžete ztratit jako v bludišti. „Cílem bylo vytvořit moderní a funkční interiér, který uspokojí potřeby mladého páru, který má rád dokonalost,“ říká Eliška Hejtmánková z Pražské správy nemovitostí.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňskou linku tvoří dva díly vyrobené na míru, spotřebiče jsou Miele. Sedačka Plastics stojí bez područek 22 450 KčFoto: Archiv firmy

V jednoduchosti je krása

K bytu náleží ještě balkon a sklep, úložných prostor je zde dostatek. Drobné věci lze uložit do vestavných skříní, které jsou nenápadně rozesety po bytě, větší do sklepa.

Foto: Archiv firmy

Tato místnost slouží jako ložnice. Upoutá vás designová lenoška Lama 921 (ze 118 318 Kč), s níž ladí obraz na stěně. V celém bytě je nová dřevěná podlahaFoto: Archiv firmy

„Tento interiér má nesporně půvab, snoubí se v něm kouzlo původnosti starých bytů s elegancí a dynamikou moderního designu,“ tvrdí Viktor Podivínský ze společnosti Czech4home. Byt skutečně potvrzuje, že v jednoduchosti je krása.

Foto: Archiv firmy

Koupelna je chloubou bytu. Její součástí je vana, sprchový kout a parní lázeň. Jedna baterie Dysk stojí 1150 KčFoto: Archiv firmy

Silnou stránkou tohoto interiéru je promyšlené dispoziční řešení, které nenarušuje funkčnost prostoru a přitom překvapuje. Stejné je to i s jeho vybavením, je strohé, a přitom není sterilní. To se vidí málokdy. Cena tohoto luxusu je více než 13 milionů korun.

Jak by se vám líbilo bydlet v takovémto bytě? Nebo máte raději prostory, které voní historií?

Reklama

Načítám