Hlavní obsah

Šťastných třináct v Ungeltu

Foto: Tomáš Padevět

Chantal Poullain sleduje v sále předávání židleFoto: Tomáš Padevět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Ungelt slavilo v sobotu své 13. výročí... a přibyly zde další židle slavných osobností.

Článek

Když 2. října 1995 herec Miloš Kopecký slavnostně zahájil první sezonu Divadla Ungelt, popřál hodně úspěšných představení a plný sál... Od té doby ředitel Milan Hein každoročně pořádá první říjnový víkend slavnostní setkání s přáteli a hosty divadla. A nejen to. Stalo se již tradicí, že tento večer někdo z hostů daruje malému komornímu divadlu židli. Prvním dárcem byl právě Miloš Kopecký, který věnoval otočné křesílko. Takových různých kousků byste v divadelním klubu napočítali už desítky. Věnovali je mimo jiné Václav a Dagmar Havlovi, Fero Fenič, Dušan Klein, Eva Urbanová, Jiří Suchý a mnoho dalších.

Tentokrát své židle darovali tři herci: Petr Kostka, Helena Dvořáková a Ladislav Mrkvička. Mladinká Helena Dvořáková ke svému daru uvedla: „Historii téhle židle neznám, ještě před několika hodinami mokla v průjezdu, kde jsem ji objevila. Tady v divadle jí bude určitě dobře!" Herečka se brzy představí na scéně Ungeltu v premiérové hře Kateřiny Rudčenkové Niekur (Nikde). Jedná se o původní českou hru oceněnou Cenou Alfréda Radoka, v níž si zahraje s Miroslavem Etzlerem.

Foto: Tomáš Padevět

M. Hein, A. Vránová, J. Štěpánková a M. Kubišová v klubu divadlaFoto: Tomáš Padevět

Petr Kostka svůj přírůstek do poslední chvíle utajoval v zákulisí a osobně jej přinesl na scénu zahalený přehozem. Po odhalení přednesl poutavý a vtipný příběh téhle zajímavé kubistické židle.

Ladislav Mrkvička svou selskou židli bohužel nemohl předat osobně, neboť onemocněl. Nicméně i jeho židle na scéně figurovala. Byla totiž přivezena o den dříve.

Na sobotním výročí divadla hostům zazpívala Chantal Poullain skvělý francouzký šanson a tři novější písně Marta Kubišová, za doprovodu Karla Štolby. Novinkou divadlení sezony 2008/2009 Ungeltu bude také chystaný recitál Marty Kubišové. Poprvé si vybere výhradně písně, které má ona ráda a doprovázet ji bude živá kapela.

Foto: Tomáš Padevět

Petr Kostka odhalil svou kubistickou židliFoto: Tomáš Padevět

V prostorách divadelního klubu si poté zaujatě povídala herečka Jana Štěpánková s kolegou Petrem Kostkou. Zastavila se také na pár slov Alena Vránová, herecká partnerka Petra Kostky ve hře Ledňáček.

Chantal Poullain byla šarmantní a zářivá. Při odchodu nám pověděla svou typickou češtinou: „Přijďte někdy podívat na moje koncert šansonů do Ungeltu, bývá fajn publikum!"

Co dodat? Divadlo Ungelt má rozhodně co nabídnout, stačí si jen vybrat...

Načítám