Hlavní obsah

Stop povadlým očním víčkům!

Foto: shutterstock.com

Korekce očních víček patří mezi nejrozšířenějšíFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás pověstné pytlíky pod očima? Tak jim dejte sbohem! Povadlá víčka už dávno nejsou pro plastické chirurgy problém. Ale radí: Čím dříve na operaci přijdete, tím lépe!

Článek

Asi se mnou budete souhlasit, když tvrdím, že povadlá víčka dodávají obličeji smutný výraz. Co je ale ještě horší, že z původně kosmetického problému se může záhy stát i problém zdravotní – tím, jak se povadlá víčka zvětšují, mohou ohrozit vidění. Převislá kůže na horních víčkách nebo tukové výhřezy v okolí očí (tzv. pytlíky pod očima) mohou vznikat buď věkem, bývají také projevem nějaké nemoci nebo je můžete zdědit. Díky včasnému zákroku zabráníte zbytečné únavě očí, vyhnete se slzení a bolestem hlavy způsobeným zhoršením vidění. A to už za to stojí, ne?

Nebojte se chirurgů!

I když nejste zrovna nadšená klientka plastické kliniky, v případě, že trpíte tímto problémem, neměla byste zbytečně otálet. Možná vás to překvapí, ale operace tohoto typu se běžně provádí už od 35. roku. Čím dříve si necháte povadlou kůži odstranit, tím lepší bude výsledek. Navíc korekce očních víček dnes patří mezi nejúčinnější plastické operace. Provádí se dokonce i v lokální anestezii. Pokud si ale nejste jistá, můžete zažádat o analgosedaci neboli uvedení do polospánku.

Co se děje na sále

Lékař nejprve chirurgicky odstraní nadbytečnou kůži víčka a tukové výhřezy v okolí očí. Na některých klinikách se můžete setkat i s metodou tzv. transkonjuktivální blefaroplastiky dolních víček, kdy lékař prochází při zákroku za víčkem a přebytečný tuk odstraňuje pomocí skalpelu nebo laseru. Do vnitřku víčka se tak operatér dostává přes spojivku, takže po skončení operace se ranka sama „slepí“. Díky tomu ji není potřeba sešívat, a nevznikají jizvy. Je-li nutné odstranit i nadbytečnou kůži, chirurg se snaží pro řez využít přirozené vrásky a záhyby kůže, aby se výsledné jizvičky dokonale skryly.

Postup chirurga můžete shlédnout na přiloženém videu:

{stream-video}

Už třetí den do práce!

Rekonvalescence je minimální. Už za pár hodin po zákroku můžete odejít domů. Druhý den vás ještě čeká převaz a třetí den už můžete plně fungovat v práci. Týden po operaci se doporučuje nosit tmavé brýle kvůli tomu, aby byly oči chráněné proti slunečním paprskům a přímému světlu. Také se ještě může nějaký čas objevovat mírný otok nebo modřiny v oblasti zákroku.

Krásná víčka i bez operace?!

Před operací se zjišťuje stav povolení vašich víček. Nebude-li operace nutná, pomůže vám laser GentleYAG. Ošetření tímto laserem trvá několik sekund. Bezprostředně po něm se může objevit mírné začervenání kůže. To však rychle zmizí. Preventivně můžete vyzkoušet i některý z vybraných kosmetických programů a terapií, které víčka dokáží zregenerovat. Vždy je ale lepší poradit se o konkrétním stavu vašich víček s odborníkem. V některých případech je už kosmetika bohužel neúčinná.

Tak ať se vaše oči opět rozzáří!

Reklama

Související témata:

Načítám