Hlavní obsah

Strhující příběh starých Keltů

Foto: lordofthedance.com

V příběhu sledujeme zápas Dobra se ZlemFoto: lordofthedance.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepá show Lord of the Dance, která už několik let sklízí ovace od světového publika, přijede opět do Čech. Na začátku února bude irský step rozechvívat nejen pražskou T-Mobile Arenu, ale i haly v Ostravě a Karlových Varech. Ale pozor, úspěch této skupiny irských tanečníků nespočívá jen v jejich propracované technice stepu! Strhující je totiž i samotný prastarý mystický příběh!

Článek

Show Lord of the Dance je typickým zábavným černobílým příběhem. Kdo vyhraje tentokrát? Dobro, nebo Zlo? Pojďme si celé představení projít společně kousek po kousku!

Když Irsko opustí mír...

Celá show začíná výstupem s názvem Pláč Keltů. Temné napětí hlasů mužů vystřídá skřítek, obklopený spícími dívkami. Díky magické flétně a zlatému prachu je probudí ze spánku a ony nádherně tančí, dokud zvuk bubnů neohlásí příchod Pána tance (Lord Of The Dance). Potom, co na pódiu zazní píseň z úst Bohyně Irska o touze milovat, roztančí se mladé Irky znovu – na oslavu klidu a míru. Pohodu však náhle přeruší svým příchodem Don Darche, Pán temnot, spolu se svou armádou. Chtějí zemi ukrást mír.

Do děje vstupuje mladé cikánské děvče, které se chce pokusit odloudit Pána tance jeho milé Saoirse. Ta se nechce nechat svou sokyní nikterak zahanbit, a proto se v ní během výstupu s názvem Prolomení stává dokonalá svůdkyně. Dříve zdánlivě nevinné dívky ze sebe dokonce strhávají šaty!

V průběhu další scény se dočkáme také tanečního duetu oněch dvou sokyň. První jednání končí výstupem s názvem Pán tance (Lord of the Dance). Při něm přijdou působivé chvíle, kdy na pódiu budou tančit všichni tanečníci v jedné řadě.

Foto: lordofdance.com

Boj dívek o přízeň Pána tanceFoto: lordofdance.com

Kouzelná flétna byla zničena! Co teď?

Na začátku druhého jednání se opět objevuje skřítek, který chce svou kouzelnou flétnou uklidnit celou tu bouři. Při posledních notách ale na jeviště přichází zlý Don Darche se svým kapitánem a ukradne skřítkovi jeho kouzelnou flétnu a zlomí ji! Když si Darcheova armáda začne se skřítkem pohrávat, přichází na scénu Pán tance a zachrání ho. Na pódium se nahrne i celá armáda Pána tance a dochází k velkolepému tanečnímu boji. Nakonec zůstane na jevišti pouze Pán tance a skřítek. Ten ukazuje Pánu tance svou zlomenou flétnu. Pán tance si ji od něho bere a za zády ji spraví. Poté ji předává skřítkovi a ten celý šťastný odtančí z jeviště.

Don Darche tuší, že jediný způsob, jak Pána tance zničit, vede skrz jeho srdce. Domlouvá se tedy s krásnou Cikánkou, aby se Pána tance pokusila ještě jednou svést. To se jí ale opět nepovede a v závěru výstupu Ukradený polibek Pán tance dokonce stvrzuje svou věrnost dívce Saoirse hlubokým polibkem.

Boj ještě neskončil!

Odmítnutí ale nenechá zhrzená Cikánka jen tak, rychle se mstí a pošle na Pána tance vojsko. Ten raději posílá Saoirse do bezpečí, sám je ale chycen. Přichází rozsudek a exploze – Pán tance mizí a Don Darche oslavuje vítězství. Zapomněli ale na skřítka, který přibíhá a svou kouzelnou silou vrací Pána tance zpátky mezi živé. Vojsko zpanikaří a utíká. Začíná poslední boj. Don Darche dělá vše, co je v jeho silách, aby zničil Pána tance. Ten ale překonává Dona Darche v každém pohybu. Ve finále jsou nohy Pána tance tak rychlé, že se Don Darche lekne a utíká pryč.

Vyčerpaný Pán tance padá na kolena. Potom se k němu vrhá skřítek a objímá ho. Přichází také Saoirse, pár se políbí. Mohou znovu do země navrátit mír!

Související témata:

Načítám