Hlavní obsah

Styl není otázkou věku. A padesátiletá Markéta je důkaz!

Foto: Jakub Jurdič

Roli modelky si vyzkoušela naše krásná čtenářka MarkétaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věkový limit? Žádný není. Je úplně jedno, jaké je datum vašeho narození, na naše módní focení se můžete přihlásit všechny. Tentokrát jsme oblékali čtenářku Markétu, které je rovných padesát let.

Článek

„Nevím, jestli máte zájem i o ženy staršího vydání.“ Tak nějak začínal e-mail od naší dnešní modelky Markéty. Naše odpověď je jednoznačná – ano! Protože věříme, že styl není otázkou věku, a když už jsme u toho, ani velikosti. Následující tipy neberte ovšem striktně jako módu, určenou pro kategorii padesát plus. Škatulkování nemáme rádi. Líbí se vám sestavy naší stylistky? Zkuste je. Ať už je vám o deset let více nebo méně.

Naředěná modrá

Pastelové odstíny, tedy barvy říznuté (větší) kapkou bílé, můžete nosit bez ohledu na věk. Máte pro ně slabost? Vyjádřete jim svou podporu tím, že se do jedné z nich obléknete. A třeba i kompletně. Stylistka sáhla po modré a do outfitu zařadila i doplňky v odstínech žluté. Tuto barevnou dvojici rozhodně vyzkoušejte!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Mohito, 699 Kč), top (Mohito, 799 Kč), náhrdelník (H&M, 399 Kč), kabát (Mohito, 799 Kč), semišové boty (H&M, 1999 Kč), semišová kabelka (Mango, 1199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pod kolena

Kdo říkal, že musí sukně sahající pod kolena působit usedle a nudně? Vyzkoušejte následující postup: k sukni oblečte jednoduchý top a dvojici osvěžte dlouhým kardiganem s páskem. Přes rameno přehoďte menší kabelku, obujte podpatky (jejich výška nemusí být závratně vysoká) a nevynechávejte doplňky. Sadou náramků na ruce a stylovými slunečními brýlemi nic nezkazíte.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Reserved, 799 Kč), top (Reserved, 799 Kč), kardigan (Mango, 1499 Kč), kabelka (Lindex, 499 Kč), boty (Aldo, 2799 Kč), sluneční brýle (Topshop, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Hodila by se vám na jaro nová sukně? Máme pro vás tři kandidátkyFoto: archiv firem

Nadčasová dvojka

Když se řekne kalhotový kostým, spousta z vás si vybaví cosi šedého s nemoderním střihem. Současné sestavy ale vypadají lépe než kdy jindy. Co říkáte na světlou variantu ze splývavého materiálu? Podpatky vám příjemně protáhnou nohy, pokud vás ale čeká náročný pracovní den (tento model vám zaručeně posvětí i šéf), klidně obujte polobotky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sako (Lindex, 1499 Kč), kalhoty (Lindex, 1299 Kč), halenka (Mango, 899 Kč), boty (Topshop, 990 Kč), náhrdelník (Aldo, 499 Kč), náušnice (čtenářky vlastní)Foto: Jakub Jurdič

Přiléhavé šaty? Klidně!

Ať už máte štíhlou postavu tvrdě vydřenou nebo za ni děkujete výhradně přírodě, nebojte se ji ukázat! Mini sukně a hluboké dekolty nebudou tím pravým, upnuté šaty nad kolena ale nepůsobí ani trochu lacině a podtrhnou vaši siluetu. Černobílou kombinaci můžete zachovat nebo ji rozbít barevným psaníčkem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Reserved, 1149 Kč), kabát (Mohito, 1299 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), psaníčko (Aldo, 1199 Kč), náhrdelník (H&M, 899 Kč), prsteny (Aldo, 399 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Výrazný náhrdelník váš model příjemně osvěžíFoto: archiv firem

Pohodlný overal

Módní tipy zakončíme tak, jak jsme začali – u modré. Tentokrát ale půjde o mnohem intenzivnější odstín. V lehkém overalu se budete cítit tak dobře, že po něm budete sahat zas a znova. A mimochodem, starosti na téma složitého sundávání mít nemusíte. Stáhnout horní část trvá pár vteřin.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (Mohito, 1499 Kč), kožené boty (Mango, 1499 Kč), psaníčko (Mango, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám