Hlavní obsah

Stylové jarní kabáty: Které vám přijdou vhod v chladných ránech?

Foto: Greta Blumajerová

Alespoň jeden musíte mít v záloze! Kterým jarním kabátem se necháte v případě potřeby zahřát?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechte se vyděsit slovem kabát. Se zimními svršky, které jste v posledních měsících nosily, mají hrdinové dnešního článku společný jen střih. Všechny kusy do jednoho jsou totiž stvořené přímo na jaro!

Článek

Tenké kabáty vám pomohou překlenout období, kdy se ještě nedá vyrazit jen v tenkém svetru nebo tričku. Hodláte si zrovna takový svršek pořídit? Pozorně si prohlédněte následující sestavy. Dozvíte se, které kabáty se momentálně nosí a s čím je můžete kombinovat.

Naordinujte si pruhy

Tenké, široké, horizontální i vertikální – proužky se momentálně nosí ve všech podobách. Pokud pro ně máte slabost stejně jako návrháři (a my!), proč si je nedopřát rovnou na kabátě? A navíc, pakliže zvolíte stejně jako stylistka Ivana Pražáková černobílou variantu, nemusíte zdlouhavě přemýšlet, k čemu se vám svršek (ne)bude hodit. Než se přesunete k dalšímu modelu, sjeďte pohledem i na boty. K šatům a kabátu můžete obout stylové tenisky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Mango, 599 Kč), kabát (Marks & Spencer, 3499 Kč), kabelka (Lindex, 699 Kč), boty (Mango, 1199 Kč), náramek (Lindex, 399 Kč), prsteny (H&M, 349 Kč/set)Foto: Greta Blumajerová

Vzorový příklad

I druhý kabát, který vybrala stylistka, zdobí vzor, i když mnohem nápadnější. Nad koupí tohoto svršku by měly popřemýšlet především ty z vás, které mají šatník plný klasiky a jednoduchých kusů. Vzorovaný kabát se k nim bude skvěle hodit! Co se týče barev, můžete se inspirovat paletou, kterou najdete na svršku. Chybu rozhodně neuděláte ani s barvami zemitými a neutrálními.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kabát (Mango, 1299 Kč), svetr (Topshop, 1499 Kč), kalhoty (Marks & Spencer, 1899 Kč), klobouk (Topshop, 1299 Kč), semišové boty (Mango, 1799 Kč), kabelka (Lindex, 699 Kč), prsteny (Topshop, 399 Kč/set)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Klobouk dotáhne váš outfit k dokonalostiFoto: archiv firem

V barvě pudru

Světloučký kabát se zkrácenými rukávy je ztělesněním elegance. Pokud chcete zachovat jeho jemnost, zkombinujte ho s dalšími světlými barvami. Na modelce si můžete prohlédnout mix pudrové, bílé, pastelově růžové, oranžové a světle šedé, kterou najdete na botách.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: svetr (Topshop, 1499 Kč), kabát (Twin-Set, 10 800 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1999 Kč), náhrdelník (Topshop, 399 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč), kožené boty (Baťa, 2599 Kč), kožená kabelka (Topshop, 1799 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Sázka na jistotu

Ať už z šatníku vytáhnete cokoli, tento kabát vaše oblečení nijak nenaruší. V záloze se ho vyplatí mít především v případě, že rády experimentujete. Přidáme ještě tip pro chladná rána – pokud máte kabát volnějšího střihu, klidně pod něj oblékněte tenčí koženou bundu. Během dne se můžete rozhodnout, který ze svršků odložíte.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: body (Topshop, 699 Kč), kožená bunda (Topshop, 6799 Kč), kabát (Topshop, 3499 Kč), kalhoty (Twin-Set, 4900 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), kabelka (The Item, 7550 Kč), sluneční brýle (The Item, 1250 Kč), náramky (H&M, 199 Kč/kus)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Pátráte po barevné kabelce? Našli jsme pro vás rovnou tři!Foto: archiv firem

(Tmavě) modrá je dobrá

Pochybuje o tom někdo :-)? Elegantnímu kabátu se vyplatí ohrnout rukávy – podšívka má nachlup stejnou strukturu, jen je vyvedená ve světlejší modré a bílé. A mimochodem, tmavě modré barvě to sluší ve společnosti výrazných odstínů. Vyzkoušet doporučujeme spojení se žlutou, oranžovou nebo růžovou.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kabát (Marks & Spencer, 3499 Kč), šaty (Marks & Spencer, 2199 Kč), semišové boty (Mango, 2299 Kč), prsten (Lindex, 149 Kč), kabelka (Mango, 599 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Vybraly jste si? Napište nám!

Reklama

Načítám