Hlavní obsah

Zabalte si svačinu stylově!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V létě se potraviny rychle kazíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Design hýbe světem! I takový jednorázový záchodový papír má nespočet estetických tváří, klasická bílá stočená role prostě nefrčí. A tak není divu, že i termoregulační obaly na potraviny stále vylepšují svůj módní styl.

Článek

Správné uchovávání potravin je v létě aktuální. Každý z nás občas někam cestuje a hory jídla a pití k víkendu prostě patří. Stačí krátký přesun autem na chatu v páteční dopravní špičce a lahůdky z oblíbeného domácího obchodu končí ve venkovském kontejneru. I taková vysokohorská túra nebo delší odpolední procházka si zaslouží vydatnou čerstvou svačinu a nějaký ten nápoj správné teploty. Výrobci obalů řeší nejen praktičnost, ale i jejich super estetický, někdy ulítlý design.

Jednoduché termotašky

V supermarketu si k velkému balení zmrzliny můžete za 12 korun přikoupit tašku z dvojitého igelitu s prostřední hliníkovou vrstvou. Nahoře je velké ucho a plastové lišty jako uzávěr. Můžete do ní vložit hluboko zmrazené potraviny, které v ní vydrží asi dvě hodiny. Tyto tašky s designem příliš neexperimentují, maximálně nesou logo daného supermarketu a žádnou extra parádu s nimi nenaděláte.

Další praktickou termotaškou je ta s hranatým nezpevněným dnem ze silného a barevného gumoigelitu. Po naplnění potravinami dovnitř vložíte zmrazené ledové kostky a potraviny vám udrží teplotu i při půldenním pobytu na plovárně. Vyrábí se v různých barevných kombinacích, takže jí můžete bezvadně sladit s plavkami, ručníkem, lehátkem nebo opalovací podložkou. www.termobox.cz

Foto: naoko.cz

Chladicí pouzdro na víno a chladicí taškaFoto: naoko.cz

Sportovní a praktické termobatohy

Pro pěší turistiku přišli výrobci s praktickými termobatohy, k jejichž základní kapse můžete připnout až šest dalších variabilních kapes a batoh se stále tváří jako sportovní a efektivní, nikoliv jako přenosná minilednička. Chrání potraviny jak před chladem a mrazem, tak i při vysokých teplotách. V případě termobatohů si můžete směle vybírat podle barev a typu oblečení a ladit svůj outdoorový outfit k dokonalosti.

Firmy nabízí pestré termobatohy i pro děti školou povinné. Potisky od kreslených Disnyeovských postaviček po tradiční českou Popelku si nic nezadají se Střihorukým Edwardem a hororovými motivy pro ty starší. Maminky především ocení reflexní odrazky a pestrobarevné svítivé dekorace pro maximální bezpečnost svých ratolestí.

Chladící boxy

Několikadenní výlety autem nebo tradiční kempování obnáší dlouhodobé přesuny, pro tuto příležitost jsou ideální rodinné chladicí boxy. Ty z umělé hmoty s pevným tvarem se už hodně podobají přenosné lednici. Jsou také méně skladné a jinak než autem je nikam nedostanete. Ani výrobci vozů nezapomínají na své zákazníky! Značka Toyota se pyšní 12V přídavnou zásuvkou na palubní desce, ke které stačí připnout typizovaný termobox a nápoje a potraviny budou mít tu samou teplotu a konzistenci jako při jejich nákupu. www.naoko.cz

Foto: darky2000.cz

Termotašky se vyrábí v mnoha barváchFoto: darky2000.cz

Neoprenové obaly

Milovníci kvalitního bílého vína nebo i tvrdého alkoholu určitě ocení atraktivní a přitom funkční neoprenové obaly, které jsou praktické a originálního zároveň. Bláznivě barevné a osvěžující jsou např. tašky od firmy Built pro jednu nebo i dvě lahve. Po použití se jednoduše vrátí do původního tvaru a při uskladnění nezabírají místo. Jsou vyrobené z extra hrubého neoprenu a tím i ochraňují lahve v nich umístněné. A dají se prát i v pračce. www.built.cz

Využijte pestré nabídky termoobalů pro nadcházející teplé dny a s nimi spojené příjemné pikniky v přírodě a výlety mimo městskou civilizaci. Vybavte sebe i zbytek rodiny nějakým praktickým a přitom stylovým termoobalem a hlavně si to léto pěkně užijte!

Reklama

Související témata:

Načítám