Hlavní obsah

Sukně v délce nad kolena: Sluší každé postavě!

Foto: bandolera

Sukně nad kolena sluší každé ženě. Tedy i vám!Foto: bandolera

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro a léto jsou bezesporu obdobím sukní. Ať už dáte své staré sukně do přední, dostupnější části skříně nebo se vydáte na lov po nových neotřelých kouscích, měly byste je už nějaký ten měsíc brát na vědomí. Pokud se stále ještě zdráháte, podívejte se do našeho článku – zaměřili jsme se na délku, která nikoho neurazí – nad kolena!

Článek

Sukně jsou předmětem mnoha dohadů: o tom, zda sluší, nebo nesluší, zda jsou vhodné pro silnější ženy, ženy malé, vysoké, hubené a někdy, především na začátku jara, kdy je začnete po dlouhé zimě vytahovat ze skříní, jsou předmětem hovorů i mezi mnohými muži.

Pravdou je, že každému sluší sukně jiná, jinak barevná, jiného střihu i délky a že existuje několik obecných pravd, které však fungují spíše jen jako doporučení, nikoli zákon! Některé z vás odmítají maxi sukně, protože vám zkracují nohy nebo protože vás zahalují příliš, a jiné zase odmítají mini sukně, protože moc odhalují a nohy má na ně málokdo. Zlatou střední cestou je délka sukní sahající méně či více nad kolena, minimálně však do půlky stehen. Možná se může zprvu zdát obyčejná, až ale uvidíte, jak si touto délkou pohrály módní značky, určitě jí přijdete na chuť!

Úzké: elegantní i sexy

Že máte úzké sukně nad kolena spojené pouze s usedlými kostýmky bez fantazie v blížeji neidentifikovatelném šedo-hnědo-nazelenalém odstínu? Tak se koukejte od této představy rychle oprostit! Je pravda, že díky své neutrální délce jsou tyto sukně často využívány jako součást pracovního outfitu, dnes jsou však mnohem zajímavější, barevnější, propracovanější a celkově krásnější než kdy dříve!

Úzké sukně nad kolena dokážou být skutečně velice elegantní a v kombinaci s hezkou blůzkou či jednoduchým topem tvoří ideální pár, který unosíte do práce, ale i kamkoli jinam, kde chcete působit uhlazeně a sofistikovaně (krásné blůzky a topy do práce najdete v článku Topy a blůzky do práce: Tyhle ocení i přísní šéfové!). Na druhé straně může být tento typ sukní velice sexy – stačí, když danou délku zkombinujete s elastickým materiálem, který okamžitě zkopíruje vaše smyslné křivky. Hodí se však pro štíhlejší ženy. Krásně zakulacený tvar vašeho zadečku nebo linie vašich stehen mírně se zužující ke kolenům neujde ani jednomu mužskému oku. To vám můžeme zaručit!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Tally Weijl 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Lindex 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Topshop 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 675 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 499 Kč, Lindex 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Tally Weijl 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 699 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Jednoduše rovné

Nemáte-li rády onen výše zmiňovaný zužující se střih sukní, neházejte flintu do žita! Existují totiž překrásné kousky, jejichž střih je rovný. Na bocích je sukně sice obtažená, od boků se ale její tvar nemění a vine se dolů v jednoduché rovné linii.

Bude-li sukně z příjemné lehké bavlny, může působit pohodově a ležérně. Zvolte si nějakou v trendy pastelových odstínech a užijte si ji v mnoha zajímavých kombinacích. Obrovským trendem je tuto sezonu krajka, krajkové sukně vypadají opravdu stylově a dýchne z nich na vás dotek luxusu, ideálně v kombinaci s jednoduchým volným topem. Vedle těchto specifických kousků existuje nepřeberné množství sukní z pevné bavlny, které jsou velmi univerzální a nositelné pro spoustu různých příležitostí. Tento typ sukní tak rozhodně využijete!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1299 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1299 Kč, Lindex 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 499 Kč, Mango 1399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Zara 999 Kč, 1499 KčFoto: archiv firmy

Rozšířené sukně, které budete zbožňovat

Další možností, která je pravděpodobně nejvděčnější, jsou sukně rozšířené. V žádném místě (kromě pasu samozřejmě) látka neobtahuje tělo, a vy se tak cítíte volnější a svobodnější než v jakémkoli jiném střihu! A proč že „nejvděčnější“? Fantasticky totiž kryje právě ty partie, které jsou mnohdy důvodem, proč mnoho žen sukně nenosí vůbec – máte-li větší zadeček, pod touto sukní bude vypadat menší než kdy předtím! V délce nad kolena se navíc skryjí i silnější stehna a případná celulitida! Fígle pro dlouhé nohy najdete v článku 5 triků, které opticky prodlouží nohy!.

Vedle jejich nesporných „maskovacích“ kvalit jsou ale i neskutečně pohodlné a vypadají úžasně! Nebojte se bílé a krémové a vsaďte na nějaký exemplář ve světlých odstínech, kombinujte ji s bledě modrou, a získejte tak překrásný letní outfit! Chcete-li něco divočejšího, pořiďte si nějakou s originálními vzory nebo pruhy! Výborně si tyto sukně rozumí s jemnými materiály a rozkošně vypadají varianty propínací, které dolaďte topem se zvýrazněným límečkem a podkolenkami! Hledáte-li oblečení, které by spojovalo pohodlí se stylem, právě jste narazily na zlatou žílu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 625 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 799 Kč, Promod 925 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1044 Kč, Promod 675 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 675 Kč, Topshop 754 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Topshop 435 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Promod 750 Kč, 750 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Promod 875 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 399 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 925 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 580 Kč, Promod 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Topshop 754 Kč, 1102 KčFoto: archiv firmy

Nosíte i vy sukně nad kolena? A v jakém střihu se cítíte nejlépe? Jsme zvědaví na vaše zkušenosti!

Reklama

Načítám