Hlavní obsah

Sukně v zimě? Poradíme vám, jak je nosit a nezmrznout!

Foto: Stradivarius

Díky sukni můžete i navzdory počasí vypadat žensky a křehceFoto: Stradivarius

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos jsou mrazy zatím pořádné, takže se nedivíme, pokud vás už nebaví věčné kalhoty a tlustého svetry. Inspirujte se, jak teď sukně nosí módy znalé ženy ve světových metropolích.

Článek

Rady, jako vezměte si v zimě pořádně tlusté punčocháče či zvolte pletenou sukni, od nás neuslyšíte, to je totiž očividné. Jak být ale ve svém oblékání kreativní ledovým teplotám navzdory, a ještě se zahřát? Dámy v Paříži, New Yorku či Londýně s tím mají bohaté zkušenosti a nebojí se odvážně experimentovat s neotřelými módními kombinacemi. Popusťte proto uzdu své fantazii!

S vysokými kozačkami

Kozačky nad kolena jsou nejen velmi sexy, ale také vás zahřejí víc než obyčejné punčocháče. Jsou přímo dělané k tomu, abyste si je mohly vzít ke kratší sukni, delšímu kabátu a huňatému svetru. Díky těmto kontrastům se zahřejete, a ještě budete vypadat svůdně.

Foto: Profimedia

Ani sněhová přeháňka nezabránila modelce Gigi Hadid v tom, aby si oblékla minisukniFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sukně, Orsay, 799 Kč, kozačky, Stradivarius, 1499 Kč, kabát, Pull&Bear, 2299 KčFoto: archiv firem

Samet zahřeje

Zatímco na jaře a v létě byste mohly v tomhle trendy materiálu zažívat perné chvilky, na aktuální počasí je jako dělaný. Hutnost tohoto materiálu nenechá vaše stehna ani lýtka (záleží na délce sukně) na holičkách. Rovnováhy v takovém outfitu můžete dosáhnout tak, že na denní nošení slavnostnější ráz sametové sukně „shodíte“ kabátkem v námořnickém stylu a vojenskými botami.

Foto: Profimedia

V sametové sukni a hřejivém kabátu i botách není problém brázdit lednové a únorové uliceFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): plisovaná sametová sukně, Zoot, 2849 Kč, krátký kabát, Bershka, 1299 Kč, šněrovací boty, Deichmann, 1299 KčFoto: archiv firem

S delším kožichem

I v umělém kožichu je velké teplo, takže místo klasické kombinace, kdy si k takovému huňatému svrchníku obléknete úzké kalhoty, vyzkoušejte maxi sukni. Tento styling je inspirován koncem 19. století, kdy byly pro zimní dámský šatník velmi typické kožešina a dlouhé sukně. V rámci retro hry doplňte kloboukem se středně širokou krempou.

Foto: Profimedia

Troufnete si na sukňový outfit s kožichem?Foto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): maxisukně, Mango, 899 Kč, umělý kožich, Topshop, 2799 Kč, klobouk, New Yorker, 399 KčFoto: archiv firem

Šatová sukně přes kalhoty

Tento trend ovládl pouliční módní styl před rokem a v chladném počasí je nejen módní, ale opravdu hřejivý. Pokud chcete využít vrstvení na maximum, pořiďte si šatovou sukni s laclem, pod kterou si vezmete vlněný rolák, a místo punčoch zvolíte kalhoty ze stejného materiálu.

Foto: Profimedia

I šatová sukně přes kalhoty může vypadat elegantněFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šatová sukně, Zoot, 999 Kč, vlněný rolák, H&M, kalhoty, COS, 2799 KčFoto: archiv firem

Dlouhý kabát i sako zahřejí

Pokud se bojíte, že když si vezmete sukni, budou vám mrznout partie břicha či ledviny, tenhle problém spolehlivě vyřeší dvojité vrstvení delších svršků: saka v prodloužené délce a maxi kabát vás spolehlivě udrží v teple, zatímco můžete vystavovat své nohy v pouzdrové sukni.

Foto: Profimedia

Dlouhý kabát i sako nevypadají objemně, ale přesto jsou velmi teplým duemFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pouzdrová sukně, Orsay, 699 Kč, sako, Zara, 1599 Kč, kabát, H&M, 1799KčFoto: archiv firem

Jaký styl si vyberete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám