Hlavní obsah

Super levné a chutné recepty. Čtyři porce do 150 korun!

Foto: Greta Blumajerová

Kouzlete v kuchyni s cuketou i kuskusem. Levně!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Rychlé, levné a dobré večeře. Že neexistují? Omyl! Máme pro vás hned tři chutné důkazy, které vám prozáří letní sezonu. Čtyři porce vás navíc nebudou stát více než 150 korun!

Článek

Kolik musíte utratit, abyste zasytili čtyřčlennou rodinu chutnou a poctivou večeří? Dnes vám bude stačit něco přes stokorunu! Pusťte se s námi do vychytaných nápadů, po kterých se v hladové redakci doslova zaprášilo. A jak to dopadne u vás?

Cuketový koláč, který překvapí

Na koláčovou formu o průměru 28 cm potřebujete:1 plát vyváleného listového těsta, 2 menší cukety, sůl a pepř, 300 g mozzarelly, 3 lžíce olivového oleje, hrst fazolí na zatížení koláče, bazalku na dochucení, hrubou mořskou sůl na závěr

Foto: Greta Blumajerová

Koláč je na přípravu až směšně snadný. Ale chutná dokonaleFoto: Greta Blumajerová

Postup: Koláčovou formu vyložte pečicím papírem, vystelte vyváleným těstem a vidličkou nepravidelně propíchejte. Kdo chce, může si pohrát i se zdobením okrajů. Dno pokryjte fazolemi a koláč takto vložte do trouby na 10 minut péct při 180 stupních Celsia. Mezitím nakrájejte cuketu na tenké plátky, posolte a nechte vypotit. Předpečený koláč z trouby vyjměte, fazole odstraňte a na dno rozprostřete plátky mozzarelly (část si ovšem nechte bokem). Následuje vrstva plátků cukety a zbytek mozzarelly. Koláč posypte hrubou solí, opepřete a vraťte na 35 minut zpět do trouby. Po vyndání koláč posypte nasekanou bazalkou, nechte zchladnout a podávejte.

Cena za 4 porce:asi 135 Kč

Kuskus s pestem a sýrem

Na 4 porce potřebujete: 300 g kuskusu, 300 ml silného zeleninového vývaru či bujónu, 200 g mozzarelly, hrst cherry rajčátek, lžíci bazalkového pesta, pepř

Foto: Greta Blumajerová

Kuskus je rychlovka snad vždy. Zkoušeli jste už do něj přidat pesto?Foto: Greta Blumajerová

Postup: Kuskus zalijte vroucím vývarem a nechte ho pár minut pod pokličkou dojít. Přimíchejte pesto, kostičky mozzarelly a půlky cherry rajčátek, které můžete před tím krátce opéct na oleji. Dochuťte trochou pepře, a může se podávat! V případné dražší variaci mozzarellu nahraďte fetou.

Cena za 4 porce: asi 100 Kč

Lilkové rolky s rýží

Na 4 porce potřebujete: 2 lilky, 150 g sýru ricotta, svazek jarní cibulky, sůl, pepř, drcený kmín, 300 g rýže basmati, hrst cherry rajčátek, 4 lžíce oleje

Foto: Greta Blumajerová

Večeře nejen pro vegetariányFoto: Greta Blumajerová

Postup: Lilky nakrájejte na tenké plátky, posolte a nechte pár minut vypotit. V misce promíchejte ricottu, nasekanou nať jarní cibulky a kmín. Plátky lilku pak potírejte sýrovou směsí, stáčejte do ruliček a fixujte párátky či špejlí. Rolky naskládejte do pekáčku, posypte půlky rajčátek a pokapejte olejem. Poté je pečte v troubě při 180 stupních asi 25–30 minut. Když je hotovo, rolky vyskládejte na talíře a vypečený olej s rajčátky smíchejte s rýží, kterou jste připravili podle návodu. A teď s chutí do toho!

Cena za 4 porce: asi 145 Kč

A jaké levné a dobré recepty máte nejraději vy? Přidávejte své vyzkoušené tipy do rubriky Vaše recepty. Tam také najdete přes 300 nových nápadů přímo od vás, čtenářů!

Reklama

Načítám