Hlavní obsah

Supermarket '08 designfest

Foto: Supermarket designfest

Fashiondesigners OrigamiFoto: Supermarket designfest

Reklama

Máte rádi design? Zajímáte se o umění? Staráte se o svůj styl? Baví vás svěží výtvory mladých tvůrců? Chcete dát pod stromeček vkusné dárky?

Článek

Nenechte si ujít 2. ročník festivalu současného mladého designu SUPERMARKET '08 designfest.

Co je Supermarket?

Super trh s originálními a ,,čerstvými" výtvory talentovaných osobností. Super akce, na které objevíte a osobně potkáte nejmladší generaci designérů. Super prostor pro originalitu a individualitu. Super atmosféra a prostředí s uvolněným duchem a energií. Super design jako výraz kreativního životního stylu.

Kdy je Supermarket?

12-14/12/2008

Foto: Supermarket designfest

Markéta Richter - CarbonFoto: Supermarket designfest

Otevřeno?

10.00 - 20.00 každý den

Kde je Supermarket?

Renesanční Dům U Voříkovských, Liliová 5 Praha 1

Kdo je Supermarket?

Přes 30 vystavujících studií. Vybraní progresivní designéři mladší generace zabývající se produktovým a nábytkovým designem, designem porcelánu, keramiky, skla, designových objektů, šperků i módy.

Součástí Supermarketu je Market Líba, malý trh s jednotlivými produkty designérů, kteří nemají vlastní prezentaci, ale jejich tvorba zapadá do ,,fresh" koncepce festivalu. A také čítárna s knihami a časopisy od českých i mezinárodních nakladatelství zaměřených na design, grafiku, architekturu a životní styl, které je možné na místě i zakoupit.

Foto: Supermarket designfest

Olo Dressing HakisakFoto: Supermarket designfest

Příběh Supermarketu

Supermarkety patří ke společnosti 21. století. Jsou to chrámy konzumní kultury a Supermarket designfest je osobitou odpovědí na tento fenomén, jehož název si vypůjčuje, ale není navázán na levné produkty masové výroby pochybného estetického vzhledu, ale na originální, jedinečná a dobře zpracovaná díla mladých českých designérů.

Dalším důvodem, proč Supermarket vznikl, je současná rozpačitá situace v oblasti autorského designu. Příležitostí, při nichž se mladí a umělci mohou představit veřejnosti, je minimum a konkurenční síla nadnárodních koncernů a značek veliká. Supermarket chce designérům posloužit jako centrum, kde se sejdou, budou debatovat, navazovat kontakty či nové druhy spolupráce a zároveň se představí veřejnosti.

Festival Supermarket je záměrně již druhým rokem pořádán v předvánočním čase. Má být ironickou narážkou na současný přístup k vánočním svátkům plným zbytečné komerční nadprodukce, k níž má snahu nabídnout smysluplnější a hodnotnější alternativu.

Foto: Supermarket designfest

Plakát Supermarket designfestFoto: Supermarket designfest

Extra bonusy Supermarketu

Závěrečná party SUPERMARKET '08 designfest ve spolupráci s experimentálním prostorem NoD uvádí...

Superparty Roxy/NoD 13/12/2008 start 20 hod. zahrají: Midi Lidi + Like She + Valoa

Kolekce

Novinkou letošního ročníku Supermarketu bude kolekce, do níž porota Supermarketu vybere úzký počet předmětů, které na festivalu byly vystaveny a vznikly v poslední době. Cílem je archivovat dané předměty a během dalších ročníků  vytvořit ucelenou sbírku dokládající vývoj českého mladého designu a jeho nejvydařenějších příkladů.

Reklama

Související témata:

Načítám