Hlavní obsah

Svádění tělem? Účinná taktika!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dotýkejte se sama sebe, muže to rozpálíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehce se prsty dotknout kůže ve vlastním výstřihu neznamená totéž, jako když to udělá muž. Obě pohlaví mají svůj vlastní postup, jak lákat protějšky. Co udělat proto, aby si vás všimnul a hlavně oblíbil?

Článek

Tělo ovlivňuje způsob flirtování. Když si například pohladíte krk a přitom prsty sjedete více k výstřihu, muže vyvedete z míry, protože se vaše ruka dostane do blízkosti prsou. Když to samé udělá muž, je považován za homosexuála. Odlišnosti mezi mužskou a ženskou stavbou těla jsou příčinou rozdílného způsobu flirtování.

Typickým příkladem je překládání nohy přes nohu, z čehož se dá dokonce vytvořit sexy pohyb, a ženy jsou si toho dobře vědomy. Oproti mužům si více uvědomují sexuální potenciál jednotlivých partií a to jim rozšiřuje komunikativní pole působnosti. Co to znamená? Dámy vysílají pětkrát více sexuálních signálů než pánové! Takže se dá říct, že vlastně umí lépe flirtovat. Jaké odlišnosti ale mezi nimi stojí?

Rozdíly mezí pohlavími

Ženy dají převážně na intuici a emoce, takže využívají převážně pravou hemisféru, mají drobnější postavu, a když někomu naslouchají, naklání se dopředu. Jsou výřečné - 2x více než opačné pohlaví (během dne v průměru použití okolo 25 tisíc slov, muži jen 12 tisíc). Dále jsou v projevech náklonnosti vstřícnější, těžko zapomínají na staré křivdy, takže při hádkách se vracejí k již promlčeným záležitostem. Záleží jim na názorech ostatních, podléhají sebekritice a při rozhovorech si pomáhají gesty. Často se dotýkají svých vlasů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejdůležitější je oční kontaktFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mužise řídí podle levé poloviny mozku - racionalita a fakta, pomaleji mluví, svoji náklonnost projevují škádlením, častěji používají sarkasmus, mají méně předsudků. Také odpovídají více ve stručnosti, nejsou příliš zaujatí a hůře se vyjadřují k vlastním pocitům. Snaží se hovořit k věci, neodbíhají od tématu, ale často druhým skáčou do řeči. Když naslouchají, zaklánějí se. Objetí je jim většinou cizí, spíš ostatní berou kolem ramen.

Jak ho získat

Pokud chcete mít k vašemu vysněnému muži blíž, nemyšleno fyzicky, zvolte pomalejší tempo řeči, mluvte přímo a věcně („Myslím si...", „Chci...".) Nic nezkazíte zájmem o jeho oblíbené činnosti a navázáním hovoru na tato témata. S lichotkami ale šetřete. Když mu řeknete, že hezky voní, bude si to pamatovat i za půl hodiny konverzace, takže netřeba opakovat znovu. Přehnaná chvála by se pro něj mohla proměnit ve vlezlost. Všeobecně platí, že pokud se dotyčná osoba napřímí, líbíte se jí. Při opaku jsou jasným znakem překážky. Řeč těla - křížení rukou a stavění hranic mezi sebe a protějšek (židle, tašky, skleničky...) jasně naznačuje, že není něco v pořádku, zmiňuje se Tracey Cox v knize Superflirt.

U mužů rozhoduje prvních 30 vteřin, zda projeví zájem, u žen pouhé vteřiny 3! A to znamená, že my neztrácíme čas a máme celkem brzy jasno. Jelikož jsme pro flirt jako stvořené, stačí nám svůj potenciál a předpoklady umět použít. Přeci jenom je jaro - čas zapalování lýtek. Tak co si tak nevyzkoušet vysílání svých sexuálních signálů v praxi?

A jak flirtujete vy? Svedla jste ho? Co zabralo? Inspirujte ostatní čtenářky na info@prozeny.cz.

Související témata:

Načítám