Hlavní obsah

Švédský trhák potřetí v kinech!

Foto: Bontonfilm

Lisbeth má nebezpečí v krviFoto: Bontonfilm

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období Vánoc by mělo být časem klidu a pohody, ale trocha napětí nikdy neuškodí, ne? Teda alespoň toho filmového. Závěrečný díl megaúspěšné trilogie Milénium, nazvaný Dívka, která kopla do vosího hnízda, vás určitě nenechá v klidu. V kině se můžete nechat napínat už od 16. prosince!

Článek

Filmy jsou zpracované podle knižní trilogie Milénium, která se stala celosvětovým fenoménem už v roce 2005, kdy vyšel první díl. Patříte-li mezi její fanoušky, určitě máte přečtené nejen knihy, ale i zhlédnuté první dva filmy, Muži, kteří nenávidí ženy a Dívka, která si hrála s ohněm. Děj druhého dílu vám přiblížíme ve článku Hrála si s ohněm. A zapálila otce!

Dílo pochází z rukou švédského spisovatele a novináře Stiega Larssona, který ohromil dokonale propracovaným a do poslední chvíle napínavým příběhem. Kritici nešetřili chválou a knížky se prodávají jako na běžícím páse. Sám Larsson ale bohužel zemřel jen krátce poté, co předal rukopisy svému vydavateli. Nikdy tak nezjistil, jak moc populárními se jeho tvorba a atypická hlavní hrdinka Lisbeth Salanderová staly. Původně plánoval až deset dílů a ten čtvrtý byl dokonce z poloviny napsaný. Škoda!

Vraťme se ale k třetímu dílu a tomu, co vás čeká na filmovém plátně. Drsná Lisbeth, která má nebezpečí v krvi, pomýšlí na pomstu. S těmi, kteří se ji pokusili zabít, nemá vůbec žádné slitování. Odplata ale bude muset počkat – potetované Lisbeth totiž uvízla v hlavě kulka. Místo vyřizování účtů tak leží na jednotce intenzivní péče a její šance na přežití nejsou velké. A i kdyby se z toho dostala, čekal by ji pravděpodobně zmanipulovaný soud za trojnásobnou vraždu a jeden pokus o vraždu. Aby toho nebylo málo, v nemocnici leží její otec Alexander Zalaščenko, který si rozhodně nepřeje, aby jeho „milovaná" dcera přežila. Lisbeth je totiž nebezpečná nejen pro něj, ale i nelegální skupinu tajné policie, která si říká Sekce.

Foto: Bontonfilm

Novinář Michael chce dokázat Lisbethinu nevinuFoto: Bontonfilm

Tomu odmítá přihlížet novinář Michael Blomkvist, který poprosí svou sestru advokátku, aby u soudu Lisbeth zastupovala. Chce dokázat její nevinu a přimět soud, aby ji zprostil viny. Ale uvěřili by téměř neskutečnému příběhu, ve kterém figuruje spousta významných jmen? Důvěřovali by dívce s vizáží punkerky nebo důležitým osobnostem? Proto se Michael chystá vydat speciální číslo svého časopisu Milénium, které má odhalit jejich totožnost a dokázat, že se dopouštěli nebo „jen“ tolerovali násilí vůči občanům jen proto, aby si udrželi svou moc. Tito lidé jsou ale napojeni na Sekci a mají tak dost prostředků, jak Blomkvista umlčet.

Podaří se jim to? Zvítězí moc nad spravedlností? A jak to skončí s Lisbeth? Odpovědi na tyhle otázky najdete ve filmu Dívka, která kopla do vosího hnízda!

Reklama

Načítám