Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte chuť na opravdu dobré těstoviny, ale nechcete jejich přípravě věnovat příliš času? Vyzkoušejte náš dnešní recept na tagliatelle s bylinkovým máslem.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Tagliatelle
  • 350 g tagliatelle
    1
    3
  • 2 lžíce bylinkového másla
    7
  • 2 lžíce čerstvé šalvěje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Na posypání
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

02.

Na hluboké pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a zlehka na něm opečte nasekanou šalvěj, aby měla chuť. Pak ji stáhněte z plotny, přidejte uvařené těstoviny a zbytek másla a vše promíchejte. Podávejte okořeněné čerstvě mletým pepřem a strouhaným parmezánem.

Pokud máte hodně bylinek, zkuste i bylinkovou pomazánku.

Související témata:

Načítám