Hlavní obsah

Staňte se královnou večera

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Šaty doplňte výraznými šperkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přichází období plné oslav a plesů, a je pochopitelné, že chcete zazářit. Mám si vybrat klasické osvědčené šatičky ze svého šatníku nebo si pořídit něco zbrusu nového? Obě varianty z vás udělají hvězdu večera, jen musíte vědět, jak na to!

Článek

Ze starých zbrusu nové

Máte-li ve svém šatníku černé koktejlky, máte cestu k úspěchu zaručenou. Stačí doplnit jednoduché šaty šperkem, který nemusí být nákladný, ale nápaditý. V letošní večerní sezoně se dostává šperk skutečně do popředí. Využijete tak vlastní kreativitu a získáte jedinečný outfit. Šaty, které jsou z běžné prodejní sítě, odlišíte a dodáte jim punc originality.

Kolem krku můžete mít výrazný náhrdelník, nebo vsadit na jemnost a spokojit se se šňůrou perel. Současné trendy vybízejí k několika vrstvám náhrdelníků, v určitém kontrastu. Ale v tomto případě buďte opatrná, nejste-li módní guru, vybírejte z kolekcí, které už mají vrstvení šperků vymyšlené např. Jablonecká bižuterie, ALO. Nebo zvolte jeden masivní náhrdelník, ke kterému je zpravidla i prstýnek a náušnice např. DUV Granát. Anebo vsaďte na neotřelost nápadu a ozdobte se autorským šperkem Michaely Bakotové nebo Jitky Kudláčkové.

Nemusíte se soustředit jen na dekolt, ale vyzdobit si můžete i zápěstí nebo paži. Náramky pak kombinujte třeba s výraznými náušnicemi.

Zajímavě vás také ozdobí brož, pro kterou si můžete vybrat mnohem originálnější místo, než je hruď - ozdobte si s ní rozparek, umístěte ji v pase, výborně vypadají brože na konci rukávu (zde je ale podmínkou, že nesmí být těžké). Vyzkoušejte granátové brože, které na černém podkladu vyniknou.

Foto: J. Sedláčková

Bude vám to slušet jako Ivě KubelkovéFoto: J. Sedláčková

Inspirujte se našimi návrhářkami

Velmi zajímavou kolekci vytvořila např. Jaroslava Sedláčková, která se šperkem ve svých návrzích počítá. Předností modelů od návrhářek je skutečnost, že ve společnosti nepotkáte svoji dress-dvojnici. Pro žádnou ženu totiž není příjemné, když se ve společnosti setká se stejnými šaty na jiné ženě. Zhoršit se to může ještě tím, když ona dvojnice zvolí nápaditější doplňky než vy. To už je opravdu na odchod. Proto i známé osobnosti raději pro večer oblékají róbu od své oblíbené návrhářky.

Důležitá rada na závěr...

O svém modelu pro slavnostní příležitost přemýšlejte v předstihu, potom budete perfektní.

Naše tipy:

  • Boutique Jaroslava Sedláčková, Podskalská 20, Praha 2
  • Zlatnictví Jitka Kudláčková, Palác Flóra
  • Prodejna Granát Turnov, Dlouhá 28, Praha 1
  • Michaela Bakotová, Hybernská 13, Praha 1

Načítám