Hlavní obsah

Změňte svůj milostný život. Sny!

Foto: Thinkstock

Sny odhalují skrytá přáníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl – Sny mají moc nás vyděsit i rozesmát, otrávit nebo dokonce eroticky naladit. S potem ve tváři se pak probouzíme a hledáme odpověď na pro nás někdy velmi intimní otázky. Co to znamená, když se nám zdálo o milování s bývalým přítelem, hrátkách se ženou, znásilnění nebo osahávání cizincem...? Pojďme to společně rozluštit!

Článek

Tyto a jiné otázky dokážou opravdu vylekat, ale na druhou stranu i přiblížit k plnějšímu sexuálnímu životu a i k lepšímu porozumění vlastním emocím, prožívání. Sny obecně lépe „chápou“ vlastní já, a otevřená spící mysl odhaluje skrytá přání podvědomí.

Kdy si nic nenamlouváme?

Celkově tedy lze na „nočních viděních“ ledacos postavit, neboť kdy jindy je k sobě člověk více upřímný? V bdělém stavu málokdy! A většinou se i stydí za prožitá snová dobrodružství, aby ho okolí nepovažovalo za podivína nebo sexuálního nadržence. Přitom konkrétně sexuální sny mnohé prozradí o vnitřním prožívání, o současných vztazích, sympatiích vůči druhým lidem, nastíní řešení problémů, a jak již bylo řečeno, umí pomoci v rozvoji, zdravém přístupu a celkové spokojenosti v osobních vztazích.

Tak neváhejme se svými imaginárními příběhy zabývat! Tento třídílný průvodce ukáže, jak erotických snů využít, objasní jejich řeč a rozluští významy konkrétních případů.

Sny versus fantazie

Nejdříve si vysvětlíme rozdíl mezi sexuálními sny a fantaziemi. Představy jsou zpravidla vzrušující, dá se předpokládat jejich dějová linie a v celku působí prostě. Mohou se vyvolat, aby působily potěšení a navodily stav jakési euforie. Sexuální sny naopak vášnivé nemusí být vůbec, jsou mistrem neočekávaných překvapení a děj je jeden složitý labyrint. Nepřichází na zavolanou tak, jak se někomu zlíbí, a spíše vypráví o nás samotných – odhalují pocity, příčiny problémů (i když většinou heslovitě a nepřímo), zkoumají možnosti a navádí k pochopení, čímž vlastně zachází mnohem dál než „pouhé“ fantazie. Sen dvaatřicetileté Saši zřetelně ukazuje, jaké pocity a prožitky jí v životě právě schází:

„Procházela jsem se v nějakém italském městě podél řeky. Bylo léto, prázdniny. Po opuštěné ulici kráčel mladý Ital. Chtělo se mi s ním flirtovat, tak jsem pronesla něco jako „já přijdu“ takovým žertovným hlasem. On nejdřív nereagoval, tak jsem to zopakovala. Měla to být hláška z filmu o Italech. Pak se na mě otočil, usmíval se a začal se se mnou bavit. Chtěl se sejít o něco později. Nasedla jsem do auta a na křižovatce mě zastavili policajti. Chvíli mě zdrželi a já už pak mladého Itala nemohla najít.“

Sen vypráví o pohodové atmosféře letního flirtu, který se žena snaží sama aktivně navázat. Slibný flirt je ale brzy přerušen nepříjemnou kontrolní hlídkou policie a dobrodružství, které mohlo tak slibně začít, je pryč. Mladý přitažlivý Ital ze snu mizí. Sny o flirtu, lákavém erotickém dobrodružství s mladíkem – cizincem, se mohou objevovat v životním období, kdy je žena zavalená povinnostmi, úkoly, termíny a ze života se vytrácí uvolnění, zážitky, veselé jiskření.

Foto: Thinkstock

Ve snech hraje často roli romantikaFoto: Thinkstock

Sex s expřítelem?

Mezi nejoblíbenější ženské sny patří milostné setkání s nejlepším milencem nebo bývalou láskou a něžné, srdceryvné romance, přičemž celkově se tato sexuální dobrodružství výrazně opírají o citové opojení a romantické chvíle, které se jen jakoby mimochodem dotýkají i sexu. Co to znamená? Že dotyčné postrádají něco, s čím se v reálném světě ještě nesetkaly, nebo se domnívají, že si to nezaslouží (pozornost, hluboké souznění atd.).

Často se v ženských snech objevují velmi empatičtí milenci, kteří zkrátka vědí, kam sáhnout, co udělat, a jak darovat maximální rozkoš. O těchto snových prožitcích by si každá žena měla se svým partnerem citlivě promluvit, protože když se k její představě dotyčný přiblíží, nejen její sexuální život bude vzkvétat. Pokud milenci navzájem znají své sexuální sny, mohou se o svém milostném protějšku hodně dozvědět.

Ideální muž: ve snu existuje!

Sny o ideálním milenci/muži se zdají svobodným i šťastně zadaným ženám bez rozdílu. Jedná se o vnitřní „mužské dvojče“, ideální obraz muže. Takový muž může ve snu také přicházet s pomocí, zachraňovat, utěšovat nebo zvěstuje dobrou radu. Často inklinuje k životnímu partnerovi, někdy otci, bratrovi, bývalé lásce… Je to předobraz, podle kterého si žena může podvědomě vybírat svého nového partnera.

Podobný muž, objevující se ve snu, je také významným ohniskem energie a inspirace. Proto, když se v ženském snění objevuje tento nápomocný, chápající muž mladého nebo středního věku, znamená to zpravidla výrazný příliv elánu a životní síly ženy v běžném životě.

Co prozrazuje sen o znásilnění?

Další, a poměrně častou, vidinou jsou fantazie, ve kterých si jeden či více mužů „bere“ ženu formou mírného nátlaku, což zdůrazňuje její smysl pro nebezpečí. Nicméně pokud se tato situace objeví přímo ve snu, vyjadřuje spíš strach a obavy. Zde je tedy názorně vidět, jak se noční příběhy odlišují od intimních představ.

Sny o znásilnění většinou nekopírují vědomé sexuální fantazie, ale přinášejí naopak poselství skryté pod povrchem: téma moci, nátlaku a převahy osoby, která ve snu znásilňuje. Vztahy s útočníkem, pocity vůči němu, jsou důležité. Připomíná sexuální útočník někoho konkrétního, jedná se přímo o určitou osobu? Potom jsou povahové vlastnosti této reálné osoby, včetně vzájemných vztahů, klíčem ke snu.

Foto: Thinkstock

Překvapil mě v parku...Foto: Thinkstock

„Překvapil mě v parku"

Svůdné (a chtěné) sny žen jsou taktéž postaveny na výjimečných událostech jako v případě pětadvacetileté Lindy:

„Při cestě z práce jsem zaslechla něčí kroky, které se ke mně neustále přibližovaly. Nevím proč, ale věděla jsem, že se jedná o mladého muže. Přistoupil zezadu a jeho ruce mi osahávaly prsa. Byla jsem moc vzrušená a chtěla se milovat jako nikdy. V parku na lavičce se mnou vyzkoušel neuvěřitelné polohy a já se poprvé celé hodiny oddávala tak vášnivému sexu, i když jen ve spánku. Po probuzení mě vyvedl z míry zvláštní pocit uspokojení.“

Podobné sny mohou často přicházet ve chvílích, kdy se objeví dlouhodobá nespokojenost s vlastním erotickým a sexuálním životem. Reálný milenec nebo partner nesplňuje potřeby ženy, ve vztahu se může objevit chlad, odcizení, stereotyp… Do snů potom přichází jako na zavolanou mladý a empatický milenec, který dovede přesně odhadnout touhy a potřeby ženy.

Mít tak jednou „navrch“

Pocit uspokojení a naplnění se obvykle dostavuje i po snu, ve kterém něžná polovička přebere iniciativu. To, že se někomu zdá o aktivnějším přístupu k sexu, znamená skrytou touhu to uskutečnit i v praxi, kde je nám této výsady odpíráno, nebo se potýkáme s neprůbojností. Nemusí se však jednat pouze o pohlavní akt, ale i pochybnosti nad kontrolou vlastního života a vztahy s tím související.

Život ve stresu

Důležitou roli v příjemných snech hraje i nenaléhavé, pomalé milování bez požadavku na orgasmus, který ve finále ženu osvobodí od běžných trampot jako vymezený čas před odvozem dětí do školky, nedostatečná pozornost partnera v péči o předehru a jiné. Ač se může zdát, že tyto sny poukazují pouze na nedostatky partnera či pracovní stres, ne zřídka jsou k užitku právě proto, že si žena uvědomí naléhavost potřeby oprostit se od svázanosti a tlaku, který na ni působí – „povinnost“ uspokojit partnera, milovat se tak často, jak on to vyžaduje…

Co znamená mít v posteli slavnou osobnost? Jak se vypořádat s lesbickými představami během spánku? A jak se na základě nočních „vidin“ sexuálně inspirovat v běžném životě? Čtěte již zítra pouze na ProŽeny.cz a porozumějte svým snům!

Reklama

Související témata:

Načítám