Hlavní obsah

Tajemství svůdných očí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Make-upem docílíte barevného sjednoceníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstálejší evergreen? To je kouřové líčení očí! V této sezoně přechází až do černých odstínů. Ale pozor, černé líčení sluší jen málokomu. Nicméně s námi bude i vám slušet - stačí osvojit si několik pravidel a ON bude váš!

Článek

Líčení je kumšt

Když nanesete na víčko podkladovou vrstvu make-upu, docílíte barevné sjednocení a „vytmelení" víčka, stíny se lépe nanáší. Nanášejte je od nejsvětlejšího k nejtmavšímu tónu. Následně vykreslete linku na horním i dolním víčku. Tekuté linky jsou pro ty, co mají jistou ruku, bezpečnější je tužka, nebo linku naznačte jen tmavým stínem a štětečkem. Na závěr naneste mascaru na řasy. Nezapomeňte, že k očím patří i obočí, zvýrazněte ho tužkou nebo jemnějším a přirozenějším způsobem, tj. stíny.

Náš tip: řasenka Dermacol Obsesión (199 Kč), oční stíny Duo Eye Shadow, Rimmel (149 Kč), tekuté linky Liner Clubbing odstín Ultra Black, Bourjois (340 Kč)

Vypouklé oči - optimální je kouřové líčení

Jemným černokouřovým stínováním vykouzlíte optimální make-up očí. Používejte ale jen matné stíny. Oční horní linku udělejte silnější ve středu oka, dolní tenkou linku dotáhněte až do vnitřního koutku. Stíny vystínujte celé horní víčko a zesvětlujte směrem k vnějšímu koutku. Tento typ očí má např. Koblížková Silvie, představitelka Kristýny v seriálu VKV nebo Bára Hrzánová.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedDozajista ho poté uhranete pohledemZapadlé nebo hluboké oči - používejte světlé a lesklé stíny

Nanášejte světlé lesklé stíny od vnitřních koutků až k vnějšímu okraji obočí. Pomůže i bílá tužka na dolní víčko. Dotekem štětce naneste multifunkční třpytivý pudr k vnějšímu i vnitřnímu koutku. Linku kreslete v tmavé barvě stínů např. fialovou, hnědou, zelenou apod. Černou raději nepoužívejte, nebo velmi obezřetně, abyste si oko ještě více nezavřela. Ke zvětšení a zvýraznění očí pomůžou i umělé řasy. Např. Sandra Oh (seriál Chirurgové) a Nicol Lenertová mají hluboké oči.

Kulaté oči a blízko posazené k sobě - protáhněte stíny i linku za vnější koutek

Stíny se ztmavují směrem k vnějším koutkům, za které jsou ještě kousek protažené. Tužkou vykreslíte na horním víčku linku, asi od středu víčka až k vnějšímu koutku oka silnější, a opět ji malinko prodlužte. Typ očí, které má Iveta Bartošová.

Reklama

Načítám