Hlavní obsah

Buďte těhulka k nakousnutí

Foto: vickihillman.com

I v těhotenství můžete být šikFoto: vickihillman.com

Reklama

Jste těhotná! S rostoucím bříškem mimo jiné řešíte i proměnu svého šatníku. Co ale na sebe, abyste vypadala stále přitažlivě a přitom se cítila pohodlně? Poradíme vám!

Článek

Časopis Uzlíček

Neforemným „stanům" odzvonilo

Věřili byste, že ještě poměrně nedávno se ženy za své tělo v těhotenství styděly?! Neúprosný diktát doby velel dmoucí bříško skrývat a neukazovat, protože „to není nic hezkého"!!! Nastávající maminky tak oblékaly neuvěřitelné „stany", jen aby zaoblenou postavu zakryly a vyhnuly se nepříjemným poznámkám. Navíc i nabídka speciálního oblečení pro těhotné byla nulová. A tak nezbývalo, než se spoléhat na vlastní rodinné zdroje nebo šikovnost kamarádky. Ale těmhle časům už odzvonilo!

Obtažená bříška jsou IN

Dnešní ženy jsou na své těhotenství právem pyšné. Hrdě tak nosí bříško pěkně vypnuté i v „obtaženém" oblečení a v létě i často úplně obnažené (což mimochodem není zdravé nejen pro namáhanou kůži na bříšku, ale ani pro miminko...).

Romantička, nebo rebelka?

Na stylu maminkovských modelů dnes už vůbec nezaleží. Elegantní těhulka? Nebo spíš romantička? Či dokonce nastávající maminka „rebel"? Klidně může být, nabídka je opravdu pestrá. Ať už ale zvolíte jakýkoli typ, měla byste se řídit několika pravidly. Protože ty má i móda pro těhotné.

Kdy vyrazit na nákup?

Nedá se přesně říci, odkdy si oblékat těhotenské oblečení. Je to individuální záležitost, protože jedna budoucí maminka nezapne džíny už po měsíci těhotenství a na druhé není ještě ve čtvrtém měsíci nic vidět. V každém případě ale, pokud už je bříško větší, zaměřte svou pozornost na pružnost oblečení v oblasti boků, bříška a prsou.

Je obměna celého šatníku nezbytná?

Snažte se nakupovat prakticky a s rozumem. Nejprve si prohlédněte svůj současný šatník. Některé kusy oblečení z něj lze totiž použít pro velkou část nebo i během celého těhotenství.

Foto: isismaternity.com

Nejdůležitější je cítit se pohodlněFoto: isismaternity.com

Z vašeho „netěhulkovského" šatníku určitě využijete:

  • volná trička
  • širší šaty
  • elastické kalhoty
  • zavinovací sukně

Co dokoupit?

Máte-li v šatníku výše popsané oblečení, stačí už jen dokoupit pouze jeden nebo dva kusy těhotenských modelů. Stejně si ale nepořizujte velké množství oblečení najednou, protože vaše postava se bude postupně měnit. Nakupujte průběžně. Využívejte oděvní doplňky, například šátky, se kterými můžete být pokaždé jiná.

V hlavní roli pohodlí

Pakliže se rozhodnete vyrazit do butiku pro těhulky, soustřeďte se na kvalitu provedení. Skvělé jsou oblečky, které mají víc knoflíků a můžete je posouvat podle aktuálního stavu. Vynikající jsou i kalhoty a sukně s elastickým vysokým pasem, který věrně kopíruje tvar bříška, přizpůsobí se mu a netlačí. I spodní prádlo budete muset obměnit. Vysoký pas je samozřejmostí i u spodního prádla, na kterém by žádná maminka šetřit neměla. A už vůbec se nevyplatí šetřit na podprsenkách. Neměly by být s kosticemi, které při hormonálním nalévání způsobují bulky a puchýřky. V posledním trimestru můžete vyzkoušet už i kojící podprsenku - jednak si zvyknete a pak dobře drží tvar zvětšených ňader. Ovšem i zde platí, že stačí několik kousků na výměnu.

Pár slov o materiálu

Oblečení pro nastávající maminky musí být příjemné a prodyšné. Takže zapomeňte na umělé materiály či kožené sexy kousky. Naopak vsaďte na bavlnu, len a přírodní hedvábí, jsou vzdušné, lehké a zabraňují nadměrnému pocení.

Určitě se v těhotenství vyhněte:

  • těsným punčocháčům
  • podvazkovým pásům
  • samodržícím punčochám
  • korzetům všeho druhu - ať už spodním, či korzetovým šatům
  • břišním pásům

Milé budoucí maminky, věřte, že i jako těhotné, můžete být krásné a přitažlivé!

Časopis Uzlíček říjen 2007

Reklama

Načítám