Hlavní obsah

Téma týdne: Krize připravila manžela o místo!

Foto: shutterstock.com

Doufám, že spolu všechno překonámeFoto: shutterstock.com

Reklama

Téma týdne: Jak se žije v době krize. Že se vás krize osobně dotýká, potvrzuje i příběh, který popisuje Jana. A jak jste se s krizí vypořádaly vy? Své příběhy a postřehy posílejte na info@prozeny.cz a zařaďte se mezi tři čtenářky, které od nás dostanou honorář 500 korun.

Článek

Finanční krize postihla snad všechny, bohužel některé více. Máme tu i pojem osobní bankrot, který jsem loni neznala, a letos snad neuplyne den, aby se o něčem takovém nepsalo.

Postihlo to i nás. Díky bohu ne bankrot, ale krize opravdu je. Manžel měl dobré zaměstnání a myslím celkem slušný plat. Máme dvě malé děti, ale věděli jsme, že s jeho výdělky si můžeme dovolit i hypotéku na dům. Byt, ve kterém jsme bydleli, jsme prodali, abychom měli na zařízení domu a nemuseli se příliš zadlužit. Manžel není žádné budižkničemu a práce se nebojí, vždy jsem věděla, že pokud se něco stane s firmou, ve které pracuje, najde si práci novou.

Krize přišla a manželovi vzala místo. Novou práci hned samozřejmě nenašel, protože všude většinou propouštějí. Já na mateřské, tak peníze nic moc. Manžel na pracáku, tak peníze spíš nic než moc. Opozdili jsme se se splácením hypotéky, neměli jsme z čeho platit. Rodina nám sice chtěla pomoci, ale oddálili by nevyhnutné tak o měsíc, sami to nemají finančně lehké. Přišlo pár upomínek, snažili jsme se věc řešit s bankou, ale kdo vás nechá bydlet v baráku, na který nemáte? O dům jsme přišli.

Bydlíme teď u manželových rodičů v domku 3+1, takže šest lidí různých názorů a různých zvyků. Manžel nakonec sice práci našel, ale je podstatně hůře placená a další půjčku na byt nám nikdo nedá. Tak jsem ráda, že máme kde bydlet. Ale s tchyní?

Teď momentálně bojujeme i s manželskou krizí. Asi si dovedete představit to soužití generací, kde všichni všechno myslí dobře, ale nakonec je z toho katastrofa. Snažím se zůstat v klidu a pořád si říkám, hlavně že máme dvě zdravé děti, všechno ostatní nějak zvládneme.

Doufám, že se všechno časem vyřeší a já s manželem načerpáme dostatek odvahy a sil a začneme znovu bydlet sami a už bude vše jen dobré. Ale jak jinak koupit byt než na hypotéku? Není to zase stejná chyba? Tak do smrti u rodičů? Nevím a až najdu řešení, budu opravdu šťastná.

Máte nějakou pozitivní nebo negativní zkušenost v souvislosti s celosvětovou krizí? Napište nám svůj příběh na info@prozeny.cz a zabojujte o honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám