Hlavní obsah

Téma týdne: Láska přes internet

Foto: shutterstock.com

Můžete na internetu potkat i lásku?Foto: shutterstock.com

Reklama

Jsem sympatický chlap se smyslem pro humor, mám rád sport, přírodu a romantiku, a chci konečně potkat někoho, komu bych mohl dát své upřímné srdce… Jestli jsi ta pravá, prosím, napiš. Pavel. I takové znění může mít inzerát internetové seznamky. Máte dobré zkušenosti s navazováním vztahů přes komunitní portály? Jste snad dokonce příkladem toho, že láska si i přes kabely cestu najde? Napište nám svůj příběh a vyhrajte 500 korun!

Článek

Přes internet si objednáte všechno, od rohlíků po milence. Jenže lze tam potkat i lásku, nebo je všechno postavené jen na lži a iluzi anonymity, v níž se chce každý ztratit?

Hledám lásku. Značka: Princ

„Každej chlap se zajímá jen o moje tělo. Už mě to nebaví. Chci poznat někoho, kdo mi bude duševně rozumět,“ vzdychla kamarádka Markéta, když jsme se před třemi měsíci sešly u café latté a neperlivé vody. „A proto jsem se zaregistrovala na jednom portálu, vhodila pár fotek a začínám tahat za nitky. Je to úžasný. Chodí tam opravdu pár moc pěknejch kousků, víš?“ zamrkala svými neskutečně dlouhými řasami a vypadala spokojeně. Přála jsem jí to vzrušení a odbočení od stereotypu a vyčkávala, s čím přijde za pár dní.

Je tak dokonalý!

Když začala vyprávět o úžasně citlivém, chápajícím, skvělém a jinak snad naprosto dokonalém muži, do kterého se dle jejích slov nejspíš zamilovala, nedalo mi nezeptat se, jestli je to někdo ze „sítě“. Ano, byl. Přišel, viděl, zvítězil (virtuálně). Několik dní si psali krásné a poměrně obsáhlé zprávy, zjišťovali o sobě maximum informací a v Markétě se pomalu, ale jistě probouzel cit. Takového skvělého muže přece na ulici potkat nemůžete! „Co na tom, jestli bude mít na hlavě ,vypálené cédéčko‘ z prořídlých vlasů nebo kratší nohu. Po tom, co mi zavolal, ho chci poznat stůj co stůj,“ nadšeně křičela do mobilu. „A na fotkách je maximálně božskej!“

Je t’aime

Potkali se. Jen ona, on, bordó svíčky, bílý ubrus, jídelní lístek ve francouzštině a číšník v černém. Vzplála taková jiskra, která by znovu mohla podpálit Národní divadlo. Byl pilot. Neměl moc času. Ozval se jí jen v případě, když neměl hlavu v oblacích. Pokud se ona chtěla odlepit od země a zavolat mu sama, byl mimo dosah sítě. „Miláčku, mobil v letadle? Vždyť to přece nejde,“ říkával jí.

Foto: shutterstock.com

Většinou to romantickou večeří začíná...Foto: shutterstock.com

Pokaždé měly jeho návštěvy stejný průběh. Vypili láhev vína, pomilovali se a nad ránem zmizel. Najednou žádná romantika, něžná slůvka ani večeře. Chybělo jí to. Tak se šla ve slabé chvíli aspoň potěšit na internet, kde měla uložené jeho namlouvací zprávy. A co zjistila? Stejná fotka, stejné znění, avšak jiné jméno i povolání: Jsem sympatický chlap se smyslem pro humor, mám rád sport, přírodu a romantiku a chci konečně potkat někoho, komu bych mohl dát své upřímné srdce… Jestli jsi ta pravá, prosím, napiš. Hledám tě! Radek. Při bližším hledání ten samý inzerát našla ještě 12x – pokaždé s jinými iniciálami.

Realita se nepovedla. Ups!

Již se nepotkali. Nebyl to pilot, ale barman. A měl jich víc, než mohl zvládnout. Jako těch několik SIM karet, které s sebou nosil. Smůla? Osud? Zkušenost? Těžko říct. Je to asi o štěstí i šestém smyslu, povaze a pravých úmyslech dotyčného, nikoliv o internetu. Ale každá mince má strany dvě. Jistě se tam najdou ti, kteří to s city myslí vážně, tak se nenechte odradit počátečními neúspěchy. S důvěřivostí a osobními daty ale nakládejte opatrně! Čert ani novodobý Casanova nikdy nespí!

A jaké máte vy zkušenosti se seznamováním přes internet? Potkala jste díky němu lásku, nebo černou můru? Nebo jste poznala svého snoubence nebo manžela prostřednictvím internetu? Znáte někoho, komu virtuální seznamka přidělala vrásky, nebo naopak přilákala štěstí? Napište nám na info@prozeny.cz! Těšíme se nejen na vaše příběhy, ale i na to, až tři z vás za internetovou love story odměníme pětistovkou!

Reklama

Související témata:

Načítám