Hlavní obsah

Téma týdne: Podvedl mě!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je těžké představit si takovou situaciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se stát našimi redaktorkami a vysloužit si honorář 500 korun? Máte příležitost! Každý týden pro vás vyhlásíme nové Téma týdne a vaše nejlepší příspěvky odměníme. A jako první vyhlašujeme opravdu žhavé téma: Manžel mi zahnul s mužem, je to nevěra?

Článek

Krutá pravda

Osobně nemám tuhle zkušenost, takže není snadné první téma uvést. Abych zbytečně nefilozofovala, pokusím se vám ho přiblížit skutečným příběhem ze svého okolí.

Mám kamarádku, která je podruhé vdaná. Na první manželství vzpomíná jen velmi nerada a i po mnoha letech je tahle vzpomínka pro ni bolestná. Manžel, se kterým sdílela deset let jednu domácnost, otec krásné dcery, jí jednoho dne řekl, že odchází. Na tom by asi nebylo nic tak zvláštního, děje se to dnes a denně. Jen kdyby nepřidal za svou rozhodnou větou ještě další: Zamiloval jsem se do muže! Asi každá z nás si dokáže představit, co všechno se v jejím nitru v tu chvíli odehrálo. Zloba střídá lítost. Deset let lží a přetvářky!

Když mi svůj příběh vyprávěla, poukázala na jednu důležitou věc. Kdyby jí manžel zahnul s jinou ženou, nebylo by to tak hrozné! Takhle se cítí potupeně a obelhaně - naprosto méněcenná a zdecimovaná. Velmi obtížně se z tohohle šoku dostávala. Nicméně příběh má happyend - po několika letech se jí podařilo jakž takž se s tím vyrovnat a našla si jiného muže, se kterým má krásného chlapečka. Všichni vypadají šťastně a spokojeně. A co ten váš příběh?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zjistit pravdu bylo ponižujícíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Odpustit, nebo tolerovat?

K prvnímu tématu nás inspiroval dotaz v poradně. Po jeho přečtení se mnohé z nás nevyhnou úsměvům. Když se ale na celou věc podíváme autorčinýma očima, je to opravdu smutný příběh. Jak byste se cítila vy, kdyby se vám partner svěřil, že si začal s mužem? Odpustila byste mu to? Řešila byste to? Možná šlo jen o nějaký vrtoch nebo krok do neznáma za účelem narušení stereotypu panujícího ve vztahu a nemusí to hned znamenat ukončení vztahu nebo že je partner homosexuál. Proč se na flirtování a hrátky dvou žen díváme mnohem shovívavěji, a když se to stane mužům, jsme nekompromisní a hlavně pohoršené? Nebo je to jinak? Máte s něčím podobným zkušenost? Jak se opravdu cítí žena, která je podvedena partnerem tímhle způsobem? Možná jste jako já a nad touhle situací jste se nikdy nezamyslela.

Jak se stát naší redaktorkou

Napište nám své příběhy, názory nebo životní zkušenosti. Máte možnost stát se redaktorkou a podpořit tak náš tým. Všechny podnětné články budeme po celý týden postupně zveřejňovat a tři nejlepší odměníme autorským honorářem 500 korun. Texty nám posílejte na adresu info@prozeny.cz pod heslem „Téma týdne". Uzávěrka bude vždy v pátek ve 12.00. A každé pondělí pro vás připravíme nové Téma týdne.

A již jsme vybrali první dva příspěvky - Nikdy mu neodpustím, že je gay! a Prý kamarád. Ne, milenec! Co si o nich myslíte? Napište nám vlastní příběh na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám