Hlavní obsah

Téma týdne: Místo ráje krávy a nudisté

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Představovali jsme si větší luxusFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Téma týdne: Moje (NEJ)horší dovolená. Poslední příběh je od čtenářky, která se těšila na řecké malebné pláže a místo toho se ocitla uprostřed divočiny. Už dnes můžete i vy posílat příběhy na nové Téma týdne, které startuje v pondělí - Jak (ne)vychovávám dítě.

Článek

Nejhorší dovolenou a zároveň takovou, na jakou nikdy nezapomenu, jsem zažila před třemi lety. Koupili jsme si s přítelem last minute na Kos od jedné z největších cestovních kanceláří v naší republice a za 14 000 korun na osobu jsme očekávali určitou úroveň. Paní v cestovce nám ukazovala obrázky v katalogu, vykládala, jak je městečko, kam pojedeme, malebné. Ubezpečila nás, že je v něm plno obchůdků, restaurací, dlouhá promenáda, prostě ráj, kde se člověk nebude nudit.

Tak jsme zakoupili a vyrazili. Po příletu na Kos a při následném transferu na ubytování jsme se smáli všem „chudákům", které vysazovali mezi pastvinami, bohužel jsme se nesmáli dlouho, protože když jsme byli na místě, zastavilo se nám srdce. Město nikde, samá kráva, jeden minimarket naproti hotelu a nikde nic. Teda pokud nepočítám krávy.

Hodili jsme věci na pokoj a šli se podívat, co kde a zda vůbec něco v okolí je. První kroky nás zavedly na pláž. Šok. O tom, že místní pláž je nudistická, nepadlo v cestovce ani slovo (ani zmínka v katalogu), o řasách všude na pláži ani mluvit nebudu. Šli jsme hledat město a opravdu jsme ho asi po dvou kilometrech našli, ovšem promenáda nikde a město bych nazvala spíš malou vesnicí. Centrum tvořila jedna ulice s dvěma restauracemi a jedním obchodem. Asi náš hotel patřil oficiálně k městu, ale ve skutečnosti byl poměrně dost vzdálen. Koupili jsme chléb a šli zpět.

Cestou jsme se kochali pohledem na pastviny a říkali si, jak to tam asi přežijeme. Ráno nás překvapilo, že chléb máme prolezlý mravenci, vlastně jsme měli mravence všude včetně postele. Koupelnu nejde ani popsat a při spláchnutí záchodu se ozýval zvuk, že probudil všechny ostatní lidi v komplexu ubytování.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Procházka do města byla dlouhá 3 kmFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklamovali jsme ubytování delegátce - bylo nám řečeno, že Kos a mravenci, to je samozřejmá kombinace a máme si zvyknout. Nudisti nám vadit nemusí a na hezčí pláž můžeme jít dál (tj. minimálně kilometr), tam je prý udržovaná. Místo aby s námi situaci řešila, nabízela nám výlety.

Všichni jsme se shodli, že nám nepomůže a musíme si dovolenou nějak zpříjemnit sami. Další město bylo vzdálené asi 3 km, bylo trochu větší, pěkné, dalo se tam najíst, nabízelo plno obchůdků, krásný park i překrásnou udržovanou pláž. Jen v tom horku nebylo moc příjemné chodit tak daleko na nákup a na večerní procházky městečkem jsme mohli zapomenout, protože ve tmě bychom ani nedošli zpět. Koupání v moři jsme si moc neužili a využívali jsme bazén, jako většina ostatních rekreantů.

Po pláži jsme obešli skoro celý ostrov, naštěstí nejsme lenoši a rádi chodíme, takže jsme si nakonec dovolenou celkem užili, jeli jsme místní dopravou do hlavního města, které bylo nádherné, a autem projeli ostrov celý.

Osobně už bych nikdy na Kos nejela, ale znám i lidi, kteří měli více štěstí na ubytování, lokalitu a moc se jim tam líbilo. Pro mě osobně Kos znamená výhled na krávy, nudisty a mravence. Jak jsem četla letos v nabídce na toto ubytování: Tento komplex nabízí dokonalé souznění s přírodou (hezky řečeno). Tato dovolená nás poučila do dalších let, už víme, na co si dávat při výběru pozor, a před nákupem si na internetu vždy najdeme co nejvíc informací.

Od zítřka začíná nové Téma týdne: Jak (ne)vychovávám dítě. Na info@prozeny.cz proto už dnes můžete posílat své příběhy, jak se potýkáte s výchovou dětí, co se daří a co ne, jak vám do ní zasahuje partner apod. Těšíme se na vaše vyprávění, díky kterému můžete získat honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám