Hlavní obsah

Téma týdne: Moje (NEJ)horší dovolená!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevíráme nové Téma týdne, tentokrát pod názvem Moje (NEJ)horší dovolená. Znáte to, ke šťastné dovolené stačí maličkost - výborné jídlo, správná parta, bílá pláž, být bez dětí... Stejně tak zlomek sekundy může z vašeho očekávaného, vysněného odpočinku udělat nejhorší zážitek života. Napište nám své dojemné, neuvěřitelné nebo naopak nezapomenutelné dovolenkové story na info@prozeny.cz a vyhrajte honorář 500 korun.

Článek

Hurá, už je vybráno a ještě honem, honem sbalit poslední věci a jede se! Vše je před námi v domnění, že nastoupením do dopravního prostředku mávnutím proutku začne tolik očekávaný klid a relax. No jo, to jste ale ještě netušila, že letadlo bude mít zpoždění, cestovka, u které jste zájezd zaplatila, náhle ,,zaručeně neočekávaně" zkrachuje, komáři si bohužel vybrali ke svému páření místo vašeho spočinutí nebo že z výhledu na moře, který jste si připlatila, zbyl jen pohled do zdi druhého domu.

Začátek dobrý, všechno dobré. Ale platí to i naopak

Opravdu může stačit jen špatný začátek a už se to veze všechno najednou. Ze špatné nálady máte trauma, jídlo není dostatečně dobré, obsluha se málo směje, pláž každé ráno zdobí nechutné řasy apod. I kdyby svět byl seberůžovější, před vašima očima je temno a basta!

Já měla takový zážitek předloni, když jsme v noci vyjeli na vysněnou dovolenou do Itálie. Chtěli jsme si zpříjemnit cestu, a tak místo tlačení se v klimatizovaném autobuse jsme se rozhodli pro pohodlné auto. Vyrazili jsme večer, aby nebylo takové horko. Na šedesátém kilometru manžel srazil srnu. Dítě naštěstí spalo a ani prudký náraz ho nevzbudil. Předek auta byl napadrť a srna nedaleko silnice ještě dýchala z posledních sil. Než přijeli policajti, umřela.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Povzneste se nad případné komplikaceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Následovalo čtyřhodinové čekání na pomoc, které mi zkazilo zbytek optimistické nálady, díky níž jsem zaháněla skrytý stres. Až nad ránem jsme se vrátili domů a po dvou hodinách spánku vezli auto do servisu. Půl dne jsme na ně čekali a odpoledne unavení a vyčerpaní opět vyrazili na cestu. Nejenže jsme si dovolenou zkrátili o den, ale podepsalo se to i na jejím průběhu.  Nechci se rouhat, a proto bych chtěla poznamenat, že si uvědomuji, že to mohlo dopadnout mnohem hůř, a že jsem ráda, že se nikomu nic nestalo.

Jeden krásný zážitek a vše je zapomenuto

Ale může to být i naopak, třeba romance na sluncem zalité pláži vás dokáže bezpečně odpoutat od ne příliš čistého pokoje, nevrlých sousedů na patře a zapomenete i na peripetie se ztraceným kufrem.

Jaká byla ta vaše nejlepší nebo nejhorší dovolená? Dost možná jste ale prožily nějaký nezapomenutelný zážitek už v dětství o prázdninách třeba na pionýrském táboře... Zapátrejte v paměti a zprostředkujte své příběhy ostatním čtenářkám. Čekáme na ně na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám