Hlavní obsah

Téma týdne: (Ne)daří se mi zhubnout!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Neustálé měření a vážení vyvolává stresFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Zvládla jste úspěšně nějakou dietu nebo dokonce změnit svůj životní rytmus tak, že jste se dobrala k ,,ideální" postavě? Nebo naopak celý život s dietami bojujete a došla jste k závěru, že je to marné? Pro všechny z vás otevíráme nové Téma týdne: (Ne)daří se mi zhubnout! Čekáme s připraveným honorářem 500 korun na vaše životní příběhy, případně doplňující fota!

Článek

Zhubnout? Nejlépe hned, bez námahy a napořád! Sen nejedné z nás, že?! Ve virtuálním světě možná, ale v tom reálném je tomu přesně naopak. Mělo by to být pomalu, bude vás to stát hodně dřiny a úsilí, a když už se výsledek dostaví, udržet si figuru dá pěknou fušku!

Mediální vzpruhy

Má to tedy cenu? Ze zdravotního hlediska určitě ano! Ale štěstí vám to zaručeně přinést nemusí. Ovšem za zkoušku nic nedáte. Osobně patřím k relativně spokojeným ženám, tedy co se vzhledu týče, s nedokonalostmi jsem se už zkrátka sžila. Přesto i mě jednou za čas přepadne touha vrátit se zpět ke svým křivkám z 18 let. Jak má dietní mánie vypadá? Vypozorovala jsem, že to začíná v zimě, kdy v časopisech už vycházejí nejrůznější očistné kúry na podporu našich novoročních předsevzetí. Ani mně to nedá, a při hlubším zamyšlení se nechám minimálně ve jménu svého budoucího zdraví motivovat.

Kdy začít?

Tak už mám jisto, že začnu držet dietu, ale teď pro změnu bojuji s termínem: Kdy? Jistě mi dáte za pravdu, že důvodů, které odsouvají start odříkání, je spousta. Na začátku roku není většinou čas. Pak přicházejí daně a nejsou peníze. Jaro se rychle přehoupne, ale ještě není přece pozdě! Počasí stále nějak nepřeje venkovním sportovním aktivitám a cvičit doma? Na dovolené budou ty úžasné švédské stoly! Do plavek to nedopadlo a největší motivace je v tahu! Podzimní počasí mně obírá o energii, takže končím dřív, než jsem začala - zachumlaná v dece u televize s nutelou v ruce. A je tu opět zima a považte: před Vánocemi začít hubnout?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Proč jsou nezdravé potraviny tak dobré?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zaručené diety

Přesto se mi to v životě párkrát podařilo. Poprvé to bylo ve 14 letech při desetidenní hladovce, když mi brali slepák - tehdy jsem to opravdu nepotřebovala. Podruhé před svatbou, asi 15 kilo, ale dlouho jsem si to neužila, jelikož jsem záhy otěhotněla. Pak po porodu, kdy jsem vážila historicky nejmíň od svých 20 let. Stejně rychlé byly i jo-jo návraty. Manželova metoda je mnohem razantnější než ta moje. Jednou zhubl ,,žlučníkovou" dietou - tedy když mu operovali žlučník. Předtím zase po otravě z jídla - moc si tehdy svou váhu pochvaloval. (Rozhodně nedoporučuji!) Riskovat zdraví se opravdu nevyplácí. To už je lepší vzdát se ,,ideálních" křivek, dělat všechno pro to, abychom byly spokojené a šťastné, a užívat si života naplno! Nebo ne?

Podařilo se vám někdy výrazně zhubnout? Těšíme se na vaše motivující příběhy! Kromě toho se můžete pochlubit i fotografiemi (před a po). I ty ,,neúspěšné" z vás se mohou zapojit a psát na info@prozeny.cz, co všechno jste vyzkoušely a proč jste se rozhodly boj vzdát. Všichni mají stejné šance vysloužit si honorář 500 korun, což je suma, kterou zaplatíte za hodinu s trenérem nebo si budete moci vyrazit s kamarádkou zahřešit!

Reklama

Související témata:

Načítám