Hlavní obsah

Tesco rozdělí více než 5 milionů korun na vaše projekty

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Společnost Tesco pokračuje v úspěšném projektu zahájením již 5. kola programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“.

Článek

Až do 16. listopadu 2018 se do programu se svými projekty mohou přihlásit všechny neziskové a příspěvkové organizace, které se zaměřují na podporu revitalizace prostředí, vzdělávání, zdravého životního stylu, sociálně slabých a znevýhodněných skupin, dětí nebo nezaměstnaných, a to v 90 regionech napříč celou republikou. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun. Finanční podporu získají i projekty, které se umístí na druhém a třetím místě. V pátém kole Tesco opět rozdělí přes 5 milionů korun.

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Přihlásit se mohou všechny organizace se žádoucím zaměřenímFoto: Tesco Stores ČR a.s.

Nenechte si ujít svou příležitost

Program společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme” je celostátní výzva pro žádosti neziskových a příspěvkových organizací, které jsou aktivní tam, kde zákazníci a zaměstnanci obchodů Tesco žijí. Poprvé byl spuštěn v roce 2016. Za celou existenci programu Tesco podpořilo 540 organizací částkou přesahující 13 milionů korun. Čtvrtého kola programu se zúčastnilo 571 organizací, z toho bylo odbornou porotou vybráno celkem 270 nejlepších projektů na obnovu místních komunit, mezi které se rozdělilo celkem 5 040 000 korun. Stejně jako v předešlých kolech je rozhodnutí o vítězných projektech plně v rukou zákazníků Tesco.

Všechny přihlášené projekty budou hodnoceny porotou složenou ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. Společně prověří nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti, udržitelnosti, z hlediska jejich dopadu na komunitu a potenciál pro zapojení členů komunity.

Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Hodnotí se i potenciál zapojení členů komunity Foto: Tesco Stores ČR a.s.

Vítězem je každý

Poté budou z 90 regionů vybrány tři projekty, které postoupí do finálního hlasování, kde o vítězích rozhodnou zákazníci prodejen Tesco. Vítězné projekty získají stejně jako v předchozích letech 30 000 Kč na realizaci. Projekty, které se umístí na druhém místě, získají 16 000 korun, projekty na třetích místech pak 10 000 korun. Ve všech obchodech budou po dobu hlasování umístěna hlasovací zařízení s popisem  tří projektů zde nominovaných.

Od 21. ledna do 17. února 2019 získají zákazníci za každý nákup hlasovací žeton, kterým pak mohou podpořit vybraný projekt neziskové organizace v jejich okolí. Obchodní řetězec pak vyhlásí vítěze v týdnu od 6. března.

Více informací a postup, jak se do programu přihlásit, najdete na https://pomahame.itesco.cz/.

Reklama

Načítám