Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Osvědčenou kombinaci tuňáka s vejci v těstovinovém salátu pozdvihne čerstvý citronový tymián do vyšších sfér gastronomického nebe.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička bílého vinného octa
    12
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 170 g tuňáka v oleji
    4
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 snítka citronového tymiánu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, scezené je nechte vychladnout a dejte do hlubší mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, přidejte k těstovinám, osolte a opepřete. 

02.

Dále přidejte bílý vinný ocet, olivový olej, tymián, kousky tuňáka a oloupaná a nakrájená vejce a zlehka promíchejte. Podávejte s tmavým pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 153,77 kJ
Bílkoviny19,91 g
Tuky26,22 g
Sacharidy48,36 g
Sůl2,13 g
SAFA6,51 g
Vláknina2,88 g
Cukry3,75 g
Související témata:

Načítám