Hlavní obsah
3,6
(5)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Osvědčenou kombinaci tuňáka s vejci v těstovinovém salátu pozdvihne čerstvý citronový tymián do vyšších sfér gastronomického nebe.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 170 g tuňáka v oleji
  • 3 ks vejce
  • 1 snítka citronového tymiánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, scezené je nechte vychladnout a dejte do hlubší mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, přidejte k těstovinám, osolte a opepřete. 

02.

Dále přidejte bílý vinný ocet, olivový olej, tymián, kousky tuňáka a oloupaná a nakrájená vejce a zlehka promíchejte. Podávejte s tmavým pečivem.

Reklama

Související témata:

Načítám