Hlavní obsah

Těstoviny s pórkem, slaninou a smetanovou omáčkou

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte inspiraci na rychlou večeři, kde byste pokud možno zužitkovali i zbytky z víkendu? Máte-li těmi zbytky na mysli kousek pórku a slaniny, jste tu na správné adrese. Přidejte pár těstovin a kapku smetany a večeře je za dvacet minut na stole.

Článek

Kouzlo se skrývá v jednoduchosti – možná už trochu otřepaná fráze dostává v tomto receptu úplně jiný nádech. Stačí totiž opravdu jen pár surovin a v podstatě jen pár minut času a jídlo je hotové. Tuhle skvělou omáčku totiž budete mít připravenou dřív, než se uvaří těstoviny!

Těstoviny s pórkem a slaninou

Na 2 porce potřebujete: 300 g těstovin pappardelle, lžíci olivového oleje, lžíci másla, 2 plátky slaniny, ½ pórku, sůl, pepř, 75 ml smetany ke šlehání, čerstvý tymián a strouhaný parmezán k podávání

Postup: Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny – správně by měla být slaná jako moře. Až začne vřít, vložte těstoviny a nechte je neodkryté uvařit „na skus“. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte olej a máslo a přidejte slaninu – použít můžete buď plátkovou nakrájenou na kousky, nebo tu v celku pokrájenou na kostičky. Když slanina začne zlátnout, přidejte na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část).

Když začne zlátnout i pórek, směs zlehka osolte, opepřete a podlijte smetanou. Přidejte čerstvý tymián a nechte omáčku zhoustnout. Uvařené těstoviny sceďte a v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Jaké „rychlotěstoviny“ jsou oblíbené u vás?

Reklama

Související témata:

Načítám