Hlavní obsah

Fígle kadeřníků pro dokonalý účes

Foto: Thinkstock

Osvojit si pár triků pro hezký účes je snadnéFoto: Thinkstock

Reklama

Nádherné lokny, správné používání laku na vlasy, super zvětšení objemu účesu a efektivní fénování. O tom dnes bude řeč. Zkrátka pojďme se podívat na to, jak rychle dostat vlasy do kondice, aby byly oslnivé a vždy dokonalé!

Článek

Máme-li toho správného kadeřníka, říká kadeřnice Petra Měchurová, dostaneme ke každému účesu konkrétní „manuál“, jak dát vlasům doma stejný tvar, který máme, když odcházíme od profesionála. Měl by nám názorně ukázat a poradit, jaká kouzla provádět s hřebenem, fénem, žehličkou, stylingovými přípravky - prostě aby vlasy získaly požadovaný tvar.

Zvlnění vlasů

Rychlé zvlnění dlouhých vlasů podle Petry: vlasy natočíme na pěnové papiloty cca 20 cm široké, a potom ještě dvakrát nebo třikrát překřížíme oba konce tvarovací natáčky. Pak je necháme volně schnout, nebo zmáčkneme žehličkou. Výsledek je super. Celý proces vylepšíme, když na konce vlasů naneseme pečující styling Texture expert (L´Oréal Professionnel), který vlasy ochrání před teplem a dodá jim zdravý vzhled. A co víc - účes pak nádherně voní létem. Koupit tyto přípravky, které obsahují perlový protein a vitamin D, je možné pouze v kadeřnických salonech. Zato ale umí dát vlasy do pohody během chvilky.

Zvětšení objemu vlasů

Když účes ztratí objem a nemáme po ruce vhodný stylingový přípravek, kadeřnice Zuzana Hejnová ze Salonu Unique doporučuje u hlavy vlasy natupírovat. Stačí nám k tomu hustý hřeben. Pramen vlasů přidržíme napnutý jednou rukou kolmo k hlavě a druhou s hřebenem, asi tak tři centimetry od kořínků, sjedeme několikrát po vlasech a potom rukou nebo širokým hřebenem vlasy lehce uhladíme. Máme-li u sebe lak na vlasy, naše práce je o to snadnější. Stačí ho nastříkat ke kořínkům, ale pozor, je důležité dodržovat správnou vzdálenost, přípravek držíme nejméně 15 cm od místa, kam cílíme. Prameny stříkáme jednotlivě proti směru růstu. Poté budou vlasy fixované a neslepené.

Pokud se pyšníme delšími vlasy a vlastníme i pinetky, můžeme objem zvětšit tím, že pramínky podepřeme „neviditelně“ sponkou. Nevíte jak? Určitě vám poradí každý dobrý kadeřník. A co je vůbec nejlepší? Prostě podpořit objem vlasů už při jejich mytí, vybrat šampon a kondicionér pro zvětšení objemu a umocnit objemovým tužidlem.

Foto: Thinkstock

Vlasy nakonec zafixujeme studeným vzduchemFoto: Thinkstock

Jak správně vlasy fénovat

Vlasy vysoušíme od kořínků, a nejlépe je foukáme od spodní části hlavy až k temeni. Usnadní nám to sepnutí vlasů v horní části hlavy gumičkou nebo pinetou. Vyfoukáme spodní partie a potom postupně spouštíme ze sepnutých vlasů prameny až k temeni. Vlasy dobře zformujeme, když je prosušíme teplým vzduchem a potom zafixujeme studeným. Nebo je prostě necháme na kartáči vychladnout. Bezprostředně po vyjmutí kartáče vlasy nerozčesáváme, tehdy budou lépe držet požadovaný tvar.

Jak vlas stárne?

  • 20 plus vlas je na vrcholu ve své hustotě a síle, pokožka má dostatek mazu a vlas má zdravý lesk.
  • 30 plus dochází k lehkému poklesu v tvorbě mazu a vlas ztrácí svůj přirozený lesk.
  • 40 plus průměr vlasového vlákna se začíná zmenšovat, vlasy se stávají řidší a křehčí, úbytek melaninu způsobuje šedivění.
  • 50 plus většina žen má víc než padesát procent šedivých vlasů, dochází k strmému pokles melaninu. Vlasy jsou řidší a jemnější kolem ofiny a na vrcholu hlavy.
  • 60 plus: dochází ke ztrátě vlasů, zejména kolem koruny hlavy, vlasy bez preventivní péče jsou řídké a matné.

Máte vy nějaký svůj trik, který pomáhá lépe vlasy zvládat?

Reklama

Související témata:

Načítám