Hlavní obsah

To je puch. Pepo, ty ses zul?

Nohou si začínáme všímat až tehdy, když jsou cítit, svědí a pálí. Mezi prsty je kůže rozmáčená nebo rozpraskaná a o ztvrdlých do krve puklých patách ani nemluvě.

Článek

Plíseň je infekce a riziková místa jsou například společné sauny, bazény, sprchy, ale i koberce v hotelových pokojích, půjčování bačkor návštěvám…

Napadení nohou plísní si hned nevšimneme, ale plíseň začne postupně dráždit pokožku, ta se brání zvýšenou potivostí, což je příhodné prostředí pro růst plísní a s nimi v symbióze žijících bakterií. Ty způsobují zápach.

Ignorujeme-li příznaky, může se infekce šířit na další části těla nebo nakazit naše blízké. Ochrana ale je. Použitím chytré houby jménem Pythium oligandrum.

Pythium oligandrum – chytrá houba

Pythium oligandrum je první schválený mikroorganismus do seznamu biocidních látek dle nařízení EU 2015/1610. Použitá biotechnologie eliminuje plísně přímým parazitismem a je odborníky považována za nejbezpečnější technologii dostupnou na současném trhu. Použití chytré houby je patentově chráněno v mnoha zemích a regionech světa.

Dezinfekční mikroorganismus Pythium oligandrum proniká svými vlákny do buněk parazita (plísně nebo kvasinky) a čerpá z něho pro svoji výživu potřebné látky.

Pod nehty s mykózou proroste chytrá houba z krajů nehtu a tam působí, dokud původce onemocnění nevysílí a zcela nevysaje. Tím nevznikají odolnější druhy ani rezistence (genetické mutace) patogenních plísní.

Chytrá houba Pythie Biodeur Nail

Po vyčerpání parazita ustává aktivita chytré houby a odrůstá s nehtem nebo pokožkou, protože není schopna si obstarat živiny z ničeho jiného než z plísní.

Pro nohy a nehty náchylné k výskytu plísní jsou přípravky z řady Biodeur: Biodeur 3x 1 g, specialista na nehty Chytrá houba Pythie Biodeur Nail, proti zápachu a potivosti nohou Chytrá houba Pythie Biodeur Prevent Foot powder  a pro prevenci Chytrá houba Pythie Biodeur Prevent.

Přípravek Biodeur se vyrábí i v biokvalitě Chytrá houba Pythie Bio Biodeur.

Biodeur 3x 1 g

„Přehlušoval jsem zápach nohou voňavkami, a ani mytí třikrát denně mi nepomáhalo,“ přiznává pan Josef, který měl dlouhodobé problémy se ztvrdlými patami a pronikavým zápachem. „Teď preventivně používám Biodeur 3x 1 g s chytrou houbou. Ztvrdlá kůže z pat zjemněla a odpadla, na návštěvě se nestydím kvůli zápachu vyzout boty a žena konečně nereptá.“

Reklama

Načítám