Hlavní obsah

Top účesy z přehlídek

Foto: HCF

Která z nás netouží po kreativním kadeřníkoviFoto: HCF

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadeřnické salony, které jsou členy prestižního francouzského klubu kadeřníků „Haute Coiffure Francaise", nabízejí svým zákazníkům kvalitní střihy, respektující nejmodernější světové trendy. Podívejte se na kreace světových kadeřníků a inspirujte se barvou nebo střihem.

Článek

Na hlavách se dají vytvořit skutečně umělecká díla. I když mnohé účesy nejsou pro běžné nošení, jsou na hranici snů, vypovídají o zručnosti a fantazii kadeřníka. A která žena by nechtěla mít kadeřníka s představivostí a s dostatečnou dávkou kreativity.

Podtržení střihu barevným odstínem

Střih se vytváří především na základě kvality vlasů a tvaru obličeje. Ale hlavně musí se respektovat růst vlasů, ten je pro udržování dokonalého tvaru účesu nejdůležitější. Důležitá je i správná kombinace střihu a výběru barvy, správné odstíny barev dodají finálnímu tvaru tu správnou plasticitu.

Svatební účes okořeňte kreativitou

Svatební účes může mít víc kreativnosti, vždyť je to v lepším případě neopakovatelný den v životě, proč tedy nevyzkoušet i něco za hranicí konzervativnosti. V popředí jsou výčesy, ozvláštněné barevností jednotlivých pramenů. Účes může být vyzdobený květinami, krajkami, třpytkami nebo symbolikou blízkou ženichovi a nevěstě. Imaginace dodává účesu lehkost a násobí poetičnost významného okamžiku v životě.

Foto: HCF

Melíry v barvě květin jsou žhavou novinkouFoto: HCF

Omlazování vlasů

Anti-aging, neboli omlazování a uchovávání mládí, je trend zahrnující různé formy boje proti vlivům a příznakům času na lidský organismus. Věda ve službách zdraví a krásy nabízí možnosti pozastavit či zvrátit proces stárnutí a jeho příznaky. Ke znakům mládí kromě pevného těla a hladké pleti, patří i husté, lesklé a nešedivé vlasy. Novým trendem vlasových přípravků je pozastavit proces stárnutí a omladit strukturu vlasu. Vyzkoušet můžete řadu kosmetiky Age Desinforce (L'Oréal), Lifetex (Wella) nebo Pro-Age (Dove).

Střihy a tvary

Účes pro jaro/léto 09 má být vzdušný, mít delikátní objem, asymetrický střih, nesmí chybět kontrastní textury. Ženy, které si nedokážou vybrat mezi hladkými a kudrnatými vlasy, se určitě budou inspirovat mixem - tedy hladký základ a zkudrnacené konce vlasů.

Ať vás bude inspirovat jakýkoliv účes z naší galerie, nezapomeňte, že základem každého účesu je zdravý lesklý vlas.

Tady by vám měli vyjít vstříc, když se do některého z účesů hodně zakoukáte. Členy HCF jsou například: Eva Kameníková, Studio Real - Jan Špilar, Studio Střihoruký Edward - Irena Vavrušková, Vlasové studio Vavruškovi - Lucie Petříková, Studio Esthetica.

Reklama

Související témata:

Načítám