Hlavní obsah

Jděte s módou. V kotníčkových botách

Foto: Deichmann

K podzimnímu počasí se nejlépe hodí kotníčkové botyFoto: Deichmann

Reklama

Na kozačky je pořád ještě čas, ale v botách, ve kterých jste chodila na jaře, už pěkně mrznete? Skvělým řešením jsou kotníčkové boty! Než ale vyrazíte na nákupy, podívejte se, co velí současné trendy. Ve kterých si vyšlápnete vy?

Článek

Kotníčkové boty frčí už několikátou sezonu a objevily se i v tomto roce. Ale nebyla by to móda, kdyby se alespoň trochu nezměnila. Zajímá vás, co je letos jinak a které typy poletí nejvíce? Oproti loňskému roku a barevnému jaru/létu bude podzim hodně rezervovaný, strohý a jednoduchý. Víc než kdy jindy bude oceňována klasika. Kromě elegantních bot na podpatku se budou objevovat i prvky army stylu nebo retra.

Povyšujte se!

Milujete sexy tenké a nebezpečně vysoké podpatky? Pak vás určitě potěší fakt, že se tyto nepříliš praktické boty stále častěji dělají se silnější, vyvýšenou podrážkou, takže necítíte každý kamínek, na který šlápnete. Navíc jsou i pohodlnější – tím, že máte celou nohu o něco výš, je sklon vašeho chodidla mírnější. Že vám to na jehlách nejde? Nevadí! Trendy budete i v botičkách se širším podpatkem nebo v těch na klínku. A v nich už se dá docela pohodlně chodit. Dobíháte-li denně tramvaj, můžete se držet i semišových placek. Co se týče tvaru, na špici se pořád drží špičky.

Na foto zleva: Baťa, Deichmann, Humanic

Na foto: vlevo a uprostřed TOPSHOP, vpravo Baťa

Vsaďte na decentní barvy

Podzimnímu botníku nejvíce dominuje konzervativní černá. Díky své univerzálnosti se vám bude hodit ke všemu, navíc působí elegantně. Další barvou, která se bude často objevovat, je šedá. Zapomeňte na předsudek o nenápadné myšce, šedá je barvou luxusu. Stejně zabodujete i s tmavšími odstíny béžové nebo třeba modré. Jste spíš na barvy? Dopřejte si je, ale opět se držte jejich tmavějších variant.

Jemné detaily

Dny, kdy se všechno muselo blyštit a třpytit, jsou za námi. Boty se sice i nadále zdobí, ale v duchu letošních trendů – decentně. Důraz se klade především na detaily. Knoflíky, zipy, spony a nadále i nýty. Často se zdobí i podrážky bot. Žádné vyznavačce módních trendů by pak neměly chybět boty se šněrováním nebo masivnější „boots" s přezkami a nejnověji také s kožešinkou.

Na foto zleva: TOPSHOP, CCC, Baťa

Na foto zleva: Vagabond, Humanic, H & M

S čím je nosit?

Ty na tenkém podpatku noste k úzkým kalhotám či sukni, boty na klínku klidně i k těm širším a masivní army boty se nebojte vzít k legínám a svetrošatům. A co se šatů týče, už dávno neplatí, že byste k nim měla nosit jen jemné lodičky, naopak – IN je kontrast. K šatům si proto klidně vezměte drsné šněrovací boty a přehoďte koženou bundičku. Ráda si hrajete? Nechte z bot vykukovat silné barevné podkolenky nebo si vezměte k jednobarevným botám vzorované punčochy.

Jaké boty během letošního podzimu nazujete vy a jak se vám líbí současné trendy? O své názory se s námi podělte v diskusi!

Reklama

Načítám