Hlavní obsah

Trendy léto očima českých návrhářek

Foto: Helena Bedrnová

Kolekce City Star Heleny BedrnovéFoto: Helena Bedrnová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste příznivkyní české módy? Visí vám ve skříni nějaký kousek od české návrhářky? Jestli ne, napravte to. Móda našich návrhářů je velmi kreativní a vybere si opravdu každá žena. Možná právě vás osloví nádherné letní modely Kláry Nademlýnské nebo Heleny Bedrnové.

Článek

Nasměrujte své kroky, třeba jen z určitého patriotismu, do obchůdků českých návrhářů. Jejich butiky rozhodně nenajdete v nákupních centrech, ale v postranních uličkách na Praze 1, nebo v pasáži Lucerna, zde nakoupíte modely např. od Heleny Fejkové, Beaty Rajské, Ivany Follové, Ilony Donátové, Heleny Bedrnové, Alice Abraham a další.

Móda pro osobité a sofistikované ženy

Klára Nademlýnská vystudovala střední oděvní průmyslovou školu, potom pracovala deset let jako návrhářka v Paříži. V roce 1998 vytvořila svou vlastní značku a otevřela si butik v Dlouhé ulici. Tváří značky se stala Tereza Maxová.

V kolekci jaro-léto 2010 Kláry Nademlýnské se objevují převážně přírodní materiály – bavlna, hedvábí, len, viskóza a jejich vzájemné směsi. Barevně převládají přírodní tóny – křídově béžové, trávově zelené, khaki, různě syté odstíny modré, bílá, šedá až k přechodu do černé. Vzájemně se v kolekci prolínají dvě protichůdná témata – spojení prvků lidově-country a sportovně-chic. Obě kolekce na sebe navazují a není problém si sestavit  vlastní kombinaci.

Z materiálů vsadila na denim s opraným efektem, v kolekci se z něj objevují trenč kabátky, bolerka, kalhoty a na ně navazují v kontrastu romantické halenky. Inspirovala se i splývavými úplety v přírodních barvách. Sportovně-vojenská linie, tj. plátěné bundičky, vestičky, kalhoty a šortky je oživená graficky pojatým tiskem tropických květů. Bavlněná krajka zase doplňuje černo-bílý tvíd a podtrhuje ženskou siluetu. Kolekci dokreslují barevné náhrdelníky ze skleněných multicolor korálků a kovových medailonků Klara nebo kožené pásky lemované kovovými zuby zipu. Renomovaná návrhářka opět potvrdila novou kolekcí smysl pro detail, kombinovatelnost jednotlivých kousků, kvalitní materiály a nadčasový rukopis.

Foto: Klára Nademlýnská

Tereza Maxová v modelech Kláry NademlýnskéFoto: Klára Nademlýnská

Nalezněte svůj styl

Helenu Bedrnovou dobře znáte z tv pořadu „Vypadáš skvěle“. Navrhuje nejen kolekce, ale intenzivně se věnuje osobnímu poradenství. Objednat si ji můžete pro změnu image včetně optimalizace šatníku.

Kolekce „Dress to kill“ (Oblékej se, abys zapůsobila) je inspirovaná ženou-dívkou, která se ráda obléká, nebojí se experimentů a miluje zdobné prvky. Helena Bedrnová radí mladým ženám, aby vsadily na neobvyklé střihy a detaily, nebály se romantických krajek, hedvábných tunik, zařadily ke svým oblíbeným barvám bílou.

Její kolekce City Star je zaměřená na trendové oblečení pro volný čas, v přírodních odstínech barev, jako je smetanová, vanilková, šedá, béžová a hnědá. Dala přednost trčivým materiálům, tj. zvolila transparentní tyly, metalické plášťovky, lesklé kroko kůže, bavlny s mačkaným povrchem a hedvábí s kovovým vláknem, aby lépe vynikly techniky žabičkování, nabírání a řasení. Do kolekce zahrnula atypická saka s řasenými náramenicemi a volánkovými detaily, řasené a nabírané sukně s kanýrovými a balonovými efekty, úpletové šaty s uzlovým živůtkem a třásňovými prvky. Dále pak tunikové šaty s netopýřími rukávy, kalhoty se sníženým sedem, trendy bundičky se zipovými prvky apod. Modely přímo vybízejí, zapojit do hry vlastní fantazii a vykouzlit si jedinečnou kombinaci.

Novou kolekci Kláry Nademlýnské můžete zakoupit v butiku v Dlouhé ulici a modely Heleny Bedrnové naleznete v pasáži U Nováků, palác Lucerna.

Reklama

Související témata:

Načítám