Hlavní obsah

Trendy šatník za pár korun? Jasně!

Foto: shutterstock.com

Udělejte důkladnou inventuru šatníkuFoto: shutterstock.com

Reklama

Toužíte po moderním šatníku, ale peněz nemáte nazbyt? Nevěšte hlavu! Oblečení nemusí stát tisíce! Našich osm tipů vám prozradí kdy, kde a jak nakoupíte nejen výhodně, ale i stylově.

Článek

Prvním krokem k úsporným nákupům je malá inventura. Ruku na srdce – kolikrát jste si koupila věc, kterou jste vůbec nepotřebovala? Nebo úžasně barevné lodičky, které se vám ale vůbec k ničemu nehodí? Úvodní rada zní: Projděte si šatník a sepište kousky, které vám chybí a co už naopak dokupovat nebudete. Při nákupu se potom ptejte sama sebe – opravdu se bez toho neobejdu?

Vybírejte rozumně

Vyhlédla jste si džíny, ale má to jeden háček. Jsou o číslo menší. Je vám tahle situace povědomá? Druhá rada: Neberte je s tím, že stejně plánujete hubnout, obzvlášť, pokud shazujete „od zítra“ už nejméně rok. Vyvarujte se i nepohodlného (příliš upnutého) oblečení, které sice vypadá úžasně, ale patrně si ho mockrát nevezmete.

Hrajte si s doplňky

Rada třetí: Utrácejte jen za nadčasové kousky, které vám nejen padnou, ale ladí i s vaším stylem. To znamená, nevyhazujte peníze za trendy oblečení, je zbytečně drahé. Nebo snad věříte, že budou „harémové" kalhoty IN i v následujících sezonách? Přesto se ale módních trendů nemusíte vzdávat. Naše čtvrtá rada totiž je: Kupte si moderní doplňky. Tolik nestojí a oživí i tak obyčejný outfit, jakým jsou džíny a triko. Letí námořnické oblečení? Pořiďte si náramek s kotvičkou. Květovaný vzor? Ten najdete na jarní šálce.

Lovte i na síti

Rada pátá: Nakupujte po internetu! Výběr je vskutku široký, objednávat si můžete i ze zahraničí. Zkoukněte i značky, které u nás nejsou k dostání, ale objednávejte jen věci, u kterých se není těžké trefit do velikosti. Pokud hledáte kalhoty, pátrejte jen u značek, které jsou na českém trhu a můžete se podívat, jaké mají číslování a zda vám jejich střihy sednou. Pokud si objednáte více věcí (můžete se domluvit třeba s kamarádkou), odpadne vám i poštovné. Dobrou volbou je třeba i náš internetový Bazar ProŽeny.cz, kde se dá sehnat opravdu cokoli. Přihlaste se tam i vy a pokud máte zachovalé kousky, které už nenosíte, zahrajte si na obchodnici a zkuste je prodat. Více na bazar.prozeny.cz!

Foto: shutterstock.com

Nedělejte si hlavu a využijte našeho bazaruFoto: shutterstock.com

Nebojte se outletů a second handů

Rada šestá: Zajděte so second handu. Že nesnášíte přehrabování se v bedýnkách obnošeného oblečení? Nebojte, dnešní second handy jsou už úplně jinde! Existuje spousta takových, kde seženete poměrně luxusní kousky za slušné ceny. A konečně se u nás rozmáhají i outlety, ve kterých se prodávají kolekce z předešlých sezon. Oblečení tu můžete koupit i s více než poloviční slevou!

Tip: Podívat se můžete do Fashion Arény ve Štěrboholích, Freeportu v Hatích nebo do pražského American outletu, kde seženete značky, jako je Abercrombie, Guess nebo Raplh Lauren.

Nákupy načasujte

Sedmá rada: Využívejte slev. Pokud nevíte, kdy bude váš oblíbený obchod zlevňovat nejvíce, nestyďte se zeptat. A pro maximální úsporu nakupujte mimo sezonu. Začátkem jara okukujte výhodné zimní oblečky, začátkem září zase nakupte sukýnky, topy a košile. Navíc se tak skvěle naladíte na nadcházející období!

Uspořádejte bazar

A rada závěrečná, osmá: Chcete se zbavit kousků, které nenosíte a zároveň rozšířit šatník? Pozvěte kamarádky, kolegyně a každé dejte za úkol, aby vzala věci, které už neužije. Nemusí to být jen oblečení, určitě najdete i kabelku nebo doplňky, které se vám už nelíbí. To, co už vás omrzelo nosit, možná nadchne někoho jiného a naopak!

Móda opravdu nemusí být drahá!

Reklama

Související témata:

Načítám