Hlavní obsah

Trendy šaty pro každou postavu

Foto: Thinkstock

I k moři se hodí empire stylFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šaty! Asi nenajdeme ženu, která by alespoň jedny ve svém šatníku neměla. Aby ne, vždyť jde o nejstarší oděv vůbec. Ale víme, jaké nám opravdu sluší? Projděme si společně naši galerii, všechny najdeme ty své! Máme totiž modely pro mladé, starší, ultraštíhlé, silnější, městské holky, romantičky, rebelky i nevěsty!

Článek

Bez debaty – šaty nevyšly z módy nikdy, ale letos slaví ještě větší úspěch než v minulých sezonách. Módní návrháři jimi doslova zaplavili přehlídky, a to je skvělé! Vybírejme podle typu postavy i trendů!

Mužsky sexy

Žena v mužském oblečení vždycky vypadá tak trochu vyzývavě, drze a sexy a to ať je oblečena v mužské košili nebo má na sobě kalhoty pánského střihu. Pro milovnice tohoto stylu dobrá zpráva: i ty z nás si letos můžou obléci šaty. Móda aktuálně nabízí modely vojenského typu – například tmavě modré s manžetovými knoflíčky na prsou, vypadající tak trochu jako uniforma… a také neuvěřitelně žhavě.

Naše rada: „Uniformované“ šaty nejlépe vypadají na mladších, štíhlých ženách (zejména těm, které mají dojem, že na nich šaty visí, protože „nemají" prsa a boky), ze kterých vykouzlí tajemnou femme fatale.

Skok do pohádky

Které z nás se ale letos nejvíce vyřádí a pořádně „nakrmí“ svoji skříň, budou ženy milující romantický až princeznovský styl. V náčrtových blocích návrhářů a následně v regálech obchodů převažují lehké, vzdušné šaty nejrůznějších typů, mezi nimi například i takzvané „empire“ šaty, které jsou nejužší v místě pod prsy. Tento druh je letos často vrstven lehounkými, průhlednými látkami, přes které prosvítá buď spodní vrstva, nebo třeba i nahá kůže.

Naše rada: „Empire" šaty lichotí ženám, které nejsou tak zcela spokojeny se svým bříškem. Tento typ zvýrazňuje poprsí, zakrývá bříško.

Foto: otto.de

Legíny můžete vzít k šatům i tuniceFoto: otto.de

Slečna z města

Co za šaty si mají vybrat moderní ženy, které si sice chtějí zachovat svoji ženskost, ale zároveň se nechtějí vzdát pohodlí? Žádný strach, éra legín ještě není za námi – se sukněmi už se sice tolik nenosí, ale totéž neplatí o šatech. Skvěle vypadají s krátkými, úzkými šaty zcela bez ramínek, nebo i s kouskem, který má sukni trochu delší a dole rozevlátou. V pase bývají přepásané širším páskem. Záleží na vašem vkusu!

Naše rada: Pokud si myslíme, že na našich nohou není nic k chlubení, není tomu tak. Ideální je zvolit si šaty s legímami tak, aby legíny byly asi o deset až patnáct centimetrů delší než šaty, které by měly sahat zhruba po kolena a mít rozšířenou sukni. Tato kombinaci nám v podstatě vytvoří „nové” nohy. A bod pro „městské“ šaty navíc – při správném výběru sluší téměř každé postavě.

Asymetrická smršť

Pokud sledujeme módní trendy, jistě jsme postřehly nové moderní vzhledy plavek – jsou nejrůzněji prostříhané; na bříšku, na bocích... Tento trend se projevuje i na šatech, především ve střizích sukně. Na jedné straně nám sukně může začínat u kolen a na druhé být až na zem. Nebo si raději zvolíme šikmě sešitý vršek, třeba jen s jedním ramínkem?

Naše rada: Díky asymetrii schováme silnější stehna/boky nebo větší zadeček. Nepravidelnost zaujme už sama o sobě, navíc pokud si vybereme dostatečně rozevlátý model, ze kterých nám občas svůdně vykoukne nožka, nikdo už si našich neoblíbených partií nebude všímat.

Šaty pro výjimečné okamžiky

Čeká nás významná akce, kde se chceme opravdu blýsknout? Skvělý moment pro pravé dámy. A abychom se naším modelem trefily „do černého", inspirujme se dress codem v našem Průvodci Etiketa: Dámský šatník. Buďte vždy in!.

A vynikající zpráva pro nevěsty! Ty nemusejí shánět šaty a vše co ke svatbě patří, neboť toto vše můžou vyhrát v naší Svatební soutěži. Nedoporučujeme váhat, končí již 28. června. Pokud se ale nepoštěstí, nejkrásnější nevěsty najdou nádherné róby ve článku Pro nevěsty: Nej svatební šaty!.

Takže, buďme krásné a sexy. Všechny!

Reklama

Související témata:

Načítám