Hlavní obsah

Přivítejte léto v hippies stylu

Foto: Amisu

Hippies styl je pro kreativní ženyFoto: Amisu

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hippies je radostná kreativní móda. Odvážný, veselý, barevný styl, který říká: jsem sama sebou. Určitě v šatníku máte kousek, který je zcela hippies. Oblečte ho, k létu patří!

Článek

Jak je hippies styl definován?

Módu vytvořili přívrženci hnutí hippies, kteří propagovali spontánní chování, lásku, přátelství, svobodu. Zastávali názor, že si člověk má užít života a ne se honit za kariérou a penězi. Prostě pravý opak dnešní doby.

Charakteristické je romantické rozevláté pohodlné oblečení. Dominuje etno a květinové vzory, zvonové džíny, batika, charakteristické obutí tzv. kristusky. Oděvy se zdobí dřevěnými korálky, háčkovanými a textilními květinami, šátky uvázanými v pase a ve vlasech.

Hippies styl vnáší do módy radost, značí uvolněnost a přirozenost. Nejdůležitější ze všeho je, aby se tělo cítilo pohodlně. I proto se tato móda neustále vrací, nebo lépe řečeno našla si své místo v módním světě, protože nesvazuje, naopak signalizuje volnost a radost duše a dopřává svobodu kreativitě.

Aktuální hippies styl v obchodech

V prodejní síti naleznete halenky a topy s charakteristickým potiskem v etno stylu (tzn. africké a indiánské motivy), z kterého hippies čerpali. Ze střihů horního dílu vedou tuniky. Stejně tak se v nemalé míře v letních kolekcích objevuje batika. Zaměřte se na úlovek halenky, která bude barevně odpovídat vašemu duševnímu rozpoložení. Hodí se k džínům i kaskádovitým sukním, které měla ženská hippies komunita v oblibě. Nebo je můžete nosit jen tak přes plavky - ani nahá ani oblečená.

Prvkem hippies jsou i džíny do zvonu, mají tu vlastnost, že úžasně prodlužují nohy. Můžete si po jejich vzoru všít květinový klín v dolní části nohavice a super trendy rifle v hippies stylu budou na světě! Můžete si sama zkusit batikování,  je to jednoduché, návody naleznete na netu a určitě vám udělá radost, že máte originál, a že jste sama něco vytvořila.

Těžko v obchodech naleznete pletené dlouhé svetry, které působily vytahaným dojmem a hippies je měli v oblibě. Ale umíte-li plést, můžete si nějaký stvořit. Plete se na velkých jehlicích, takže to rychle přibývá, a můžete použít libovolné kombinace barev.

Foto: Amisu

Typické jsou dlouhé sukně či šatyFoto: Amisu

Chybí vám šaty? Napravte to!

Neobléknout šaty v letošním létě by byl hřích. Neměla byste se jich odříkat, a honem je zařadit do svého šatníku, protože ženské postavě sluší. Právě v hippies stylu naleznete velké množství šatiček, protože barevnost k slunečným letním měsícům neodmyslitelně patří. Délka je obvykle maxi nebo mini, zpravidla nic mezi tím. Inspirujte se i v naší fotogalerii!

K hippies doplňkům patří:

  • barevné dřevěné korálky a náramky
  • pantofle ve stylu hippies tzv. kristusky si našly i v této době řadu příznivců a jedná se o rozšířenou letní obuv
  • kulaté brýle tzv. lenonky se neustále ve vlnách vrací
  • kabelky tzv. žebradla, zhotovená z tkaniny, nebo háčkovaná, charakteristická mixem barev a květinovými motivy
  • čelenky ve vlasech na způsob indiánů
  • šátky v zářivých barvách uvázané v pase nebo ve vlasech

Ulovte si do svého šatníku zajímavý hippies kousek, budete v něm krásná několik sezon!

Reklama

Související témata:

Načítám