Hlavní obsah

Trendy v povlečení pro rok 2018

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Dnes se zaměříme na výběr ideálního povlečení. Vše, co potřebujete vědět, se dozvíte v následujících řádcích.

Článek

V ložnici trávíte až třetinu života. Právě v této místnosti odkládáte starosti všedního dne, trávíte zde intimní chvilky s partnerem, a proto si toto místo zaslouží náležitou pozornost. Jak už sám název napovídá, dnes se budeme věnovat výběru povlečení. Ač se to nezdá, na kvalitu spánku má nemalý vliv. Chcete vědět, které je pro vás to nejlepší? Pak čtěte dál.

Bavlna – klasika, která nikdy nezklame

Bavlněné povlečení si stále drží první příčku v oblíbenosti lůžkovin. Důvod je jednoduchý, bavlna zaručuje vynikající prodyšnost i absorpci vlhkosti, navíc je velmi příjemná na dotek, což je lákavé pro mnoho spotřebitelů. Díky speciálním úpravám se z bavlny vyrábí další známé materiály, které se často používají k výrobě povlečení.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka IVANKA – fialováFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Nemáte rádi žehlení? Pořiďte si krep

Krepové povlečení není třeba představovat. Na trhu s ložním prádlem se objevuje už hezkou řádku let. Je pro něj charakteristický zvrásněný povrch, díky kterému jej není potřeba žehlit. Při nákupu však dbejte na to, aby bylo vyrobeno ze 100% bavlny, jež zaručuje vzdušnost a pohodlí při spánku.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Krepové povlečení ASTRID – pudrováFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Satén – ideální povlečení na léto

Horké letní noci umí nejednoho z nás pořádně potrápit. I zde však existuje jednoduché řešení, a tím je saténové povlečení. To se rovněž vyrábí z bavlny, jež prochází tzv. macerací. Výsledkem je hladký materiál s vynikajícími termoregulačními vlastnostmi, jež zejména v letních měsících dokážou příjemně ochladit.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

3D povlečení Bílý tygrFoto: VIOLET MOON s.r.o.

3D povlečení – hit roku 2018

Ať chcete nebo ne, první, co vás zaujme při výběru lůžkovin, je právě design. Letos paní móda diktuje divoké trojrozměrné vzory přírody, zvířat a světových metropolí, které opticky vystupují z povrchu látky. Extravagantní 3D povlečení je aktuálně v kurzu a seženete ho jak v bavlněné, tak i syntetické verzi.

Mikroplyšové povlečení na zimu

Jistě je mezi vámi mnoho zimomřivců, kteří v průběhu chladnější části roku ocení hřejivé povlečení mikroplyš. Jak už sám název napovídá, heboučký povrch povlečení způsobuje právě materiál z umělých vláken, jehož povrch se nápadně podobá kožíškům plyšových hraček. Další jeho kladnou vlastností je snadná údržba, protože po vyprání velmi rychle schne a není nutné jej už žehlit.

Tip na dobrý nákup

Povlečení zásadně kupujte ve specializovaných obchodech, které se na prodej bytového textilu zaměřují. Jedním z nich je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde si kromě zmiňovaného zboží můžete pořídit i kvalitní prostěradla v mnoha barevných variacích.

Reklama

Načítám