Hlavní obsah

Triky a fígle pro štíhlý dojem

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Měnit šatník kvůli ubývajícím kilům je radostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká vás událost, kterou jste se dozvěděla na poslední chvíli a na které vám záleží. A vy toužíte vypadat lépe než obvykle. A zrovna jste v období, kdy máte zas tři kila navíc. Do druhého dne je neshodíte. Ale existují fígle, které vás opticky zeštíhlí během chvíle.

Článek

Samozřejmě že špíčky nezmizí mávnutím kouzelného proutku, ale můžete je dostat pod kontrolu. Prozradíme vám triky, které tři kila zcela vyzmizíkují.

Stáhněte se

Ideální je stahující korzet, máte-li pocit, že to nevydržíte ani pro iluzi štíhlého pasu, zvolte kompromis stahující spodní kalhotky a punčochové kalhoty. Je to nepříjemné, leč účinné. Vaše boky se zúží až o tři centimetry a hlavně bříško i boky budou působit pevně. Faldíky se vytratí.

Prodlužte se

Čím vyšší budete, tím štíhlejší dojem vytvoříte. Obujte si, co nejvyšší podpatky snesete. Vyrostete a zhubnete. Myslete i na protáhnutí zad, držte je rovně, přidá vám to dobrých pět centimetrů. Narovnáním zad se vám zatáhne bříško, zejména když budete myslet na podsazení pánve. Na výšce vám přidá i rafinovaně vytvořený účes.

Vybarvěte se

Dobře zvolené barvy vytvoří optický klam štíhlé siluety. Černou nic nezkazíte. Důležité je, aby celá postava byla v jednom tónu nebo skladba barev byla tón v tónu. Pro rozzáření tváře stačí barevný šátek kolem krku nebo vykukující barevný límeček halenky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Korzet vám vykouzlí úzký pasFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Střih oblečení

Vyvarujte se strečových i tvídových materiálů, vždy vám nějaké to kilo přidají. Zapomeňte na sukni nebo kalhoty s gumou v pase, potřebujete v těchto místech perfektní střih. Naopak horní díl může být řasený jemný materiál. Optimální je košile nebo sako, které faldíky zneviditelní. Máte-li štíhlé nohy, zvolte kalhoty, v opačném případě je pro vás optimální sukně. Nemáte-li vystouplé bříško, jsou pro vás nejlepší šaty.

Líčení tváře

Kulatou tvář lehce vymodelujete zdravíčkem nebo tmavším make-upem tak, že zeštíhlí. Je to jednoduché, vcucněte tváře a zdravíčko nebo tmavší make-up veďte z poloviny lícní kosti do prohlubně. Obecně platí, že světlá vystoupí, tmavá ustoupí. Kontury obličeje naličte světleji, naopak pod bradu zvolte tmavší odstín.

Odpoutání pozornosti

Pomůže vám i rafinovaně zvolený masivní originální šperk, který bude připoutávat pozornost. Může to být náhrdelník, náušnice, ale i náramek nebo pokrývka hlavy, případně čelenka do vlasů nebo rafinovaný účes.

Asi se nebudete cítit úplně pohodlně v sešněrovaném korzetu, s nártem v kolmé poloze, se zády jako podle pravítka, ale dá se to vydržet i uhlídat. Za ten pocit iluze štíhlosti to stojí. Určitě vás to i nastartuje k tomu, abyste se zbavila toho, co nechcete.

Reklama

Související témata:

Načítám