Hlavní obsah

Triky, jak ho získat zpět!

Foto: shutterstock.com

Chytrá žena ví, že nic není ztracenoFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to tady. Váš drahý vám ukázal dveře se slovy, ať už se nevracíte. Chce se rozejít. Ať už je to více vaší nebo jeho vinou, nezbývá než v daný moment skutečně odejít. Někdy je ale těžké opustit třeba několikaletý vztah. A vám se možná ještě chce o něj bojovat a věci napravit. Poradíme, jak na to!

Článek

Rozchod je bolestivou záležitostí snad pro každou lidskou duši. A věřte, že ani ten, kdo vás posílá „k čertu“, se v daný moment necítí zrovna nejlépe, ačkoli to třeba nedá na sobě znát. Až se za vámi ty dveře skutečně zavřou, i on bude přemýšlet, jestli udělal dobře. A to je příležitost pro vás, abyste se pokusila právě skončený vztah ještě oživit.

„Více než polovina rozchodů nevede k tomu, že by dotyčný dosáhl svého štěstí. Člověk má pocit, že mu ve vztahu něco chybí a že mu s někým jiným bude lépe. Málokdy ale skutečně pak na lepšího člověka narazí. Vztahy bývají podobné a všude jsou problémy. Pokud partnerovi vadí třeba nevěra, je logické, že příště si dá na nevěrnici pozor. Ale zase může narazit na ženu, která je sice věrná, ale třeba také přehnaně žárlivá,“ vysvětluje psycholog Vojtěch Benda. A to je důvod, proč byste se neměla tak snadno své lásky vzdát. Ostatně po rozchodu už nemáte co ztratit.

Foto: shutterstock.com

Rozchod nemusí být definitivníFoto: shutterstock.com

Dejte mu čas

Nejlepší a nejúčinnější metodou je dopřát svém bývalému čas na rozmyšlenou. Klidně odejděte se slovy, že je tedy konec. Nevolejte mu, nepište a nijak ho neuhánějte. „Pokud vás opouští kvůli chybě, kterou jste udělala, omluvte se. Ale nepřemlouvejte ho a neponižujte se zbytečným doprošováním, aby vás vzal zpět. Pokud uvidí, že jste uznala chybu a že vás věc trápí, bude po rozchodu spíše přemýšlet, zda se neunáhlil. Většinou je to právě muž, kdo se pak ozve jako první,“ říká dr. Benda. A vy pak nenaléhejte a nespěchejte na něho. Buďte milá a sebevědomá. Pamatujte na to, že se mu musíte zase líbit a působit na něho tak v pohodě jako na prvním rande. Pokud to zvládnete, věřte, že se k vám bude chtít vrátit. „První setkání po rozchodu je hodně důležité,“ dodává psycholog.

Udělejte první krok

Pokud uplynula nějaká doba a váš bývalý přítel nezavolá, nepošle zprávu, případně ani nenechá vzkaz na Facebooku, je řada na vás. Jestli o sobě více než měsíc nedal nijak vědět, udělejte první krok vy. „Pokud víte, kde ve městě byste ho třeba mohla nenápadně potkat, jděte tam. A jako by nic se s ním pusťte do nezávazné řeči. Nic po něm nechtějte, pouze zjistěte, jak se má a zda je ještě volný. Na závěr mu můžete navrhnout, zda by nezašel někdy na kávu jen jako kamarád,“ radí dr. Benda.

Jestli partnera nemáte kde potkat, napište mu zprávu. Pro začátek úplně postačí dotaz, jak se má. Zkrátka jděte na něho pomalu a opatrně zjišťujte, jaké jsou vaše šance. „Největší chybou, které se může žena dopustit, je na muže spěchat nebo nějak tlačit na jeho rozhodnutí. Pánové jsou, pokud jde o city, pomalejší a méně impulzivní. Proto jim všechno déle trvá. A jakmile na ně spěcháte, dostanou strach a stahují se zpět,“ vysvětluje psycholog.

Podařilo se vám získat vaši starou lásku zpět? Jak jste to udělala? Napište nám o tom na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám