Hlavní obsah

Triky vizážistů pro retušování vrásek

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyzkoušejte triky zkušených vizážistůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Potřebujete-li vrásky zamaskovat, obvykle sáhnete po make-upu. Ale umíte je retušovat cíleně a rafinovaně? Předchází tomu i péče, která má jejich vznik zpomalit a již vzniklé zredukovat. Jak na to jsme se zeptali předních vizážistů. Prozradíme vám jejich triky a fígle.

Článek

Vrásky v obličeji se vytvářejí již od 25. roku života, proto obličej potřebuje stálou a důslednou preventivní péči. Nárazovou aktivitou nic nevyřešíte. Nedostatek tekutin, spánku a nadměrné sluneční záření zrychluje proces stárnutí pokožky.

Jak pracují s pletí, na které jsou již patrné vrásky v okolí očí, jsme se zeptali dvou předních českých vizážistů.

Vilém Persy, líčí hvězdy muzikálů a filmů:

„Nejprve použiji hydratační krém s obsahem kyseliny hyaluronové, který je vhodný jako podklad pod make-up. Z make-upu si vyberu ten s liftingovým efektem nejraději od Guerlainu. Doporučuji světlé odstíny, rozhodně ne tmavší, než máte přirozený odstín pleti. Určitě bych použil v okolí očí Touch Éclat od YSL. Pudr používejte lehký transparentní a s citem. Méně je skutečně více. Jako prevenci proti vráskám doporučuji pěsticí přípravky, které skutečně obsahují kyselinu hyaluronovou. Ona je u některých přípravku napsaná, ve výrobku obsažená, ale nemá schopnost se do pleti vstřebat. Neměl by vám chybět rozjasňovač YSL, neprošel mi rukama lepší, a že jsem jich už pěknou řádku vyzkoušel.

Dominantní je v obličeji u zralých žen, ale někdy i u těch mladších, nosorýha. Můžou za ni dědičné vlivy. Zamaskujete ji, když do ní zapracujete světlejší make-up, tím ji opticky vyplníte, blízké okolí naličte tmavším odstínem. Nesmí se vám stát, že do rýhy uděláte bílou čáru, musí to být hra barev. Přechody mezi jednotlivými odstíny musíte zneviditelnit. Obličej omládne jak mávnutím kouzelného proutku."

Vizážistka Radka Novotná líčí celebrity do lifestylových magazínů a televizních seriálů.

V podstatě zopakovala postup svého kolegy, i ona si chválila rozjasňovač Touch Éclat, a dodala: „Doporučuji výrazně nalíčit řasy, stíny používejte v jemných tónech a raději matové než ty se třpytkami nebo perletí, které by vrásky ještě více zvýraznily. Nezapomínejte na úpravu a zvýraznění obočí, které odpoutává pozornost. Z mého pohledu je nejdůležitější prevencí proti vráskám dostatek tekutin a hydratační krémy."

Foto: archiv firem

Prostředky proti vráskám se zdokonalujíFoto: archiv firem

Vyrušte nevraživé vrásky

Preferujete kosmetiku, která staví na nejnovějších poznatcích vědy? Potom vás zaujme převratná novinka Genifique, aktivátor mládí, který je pro ženy bez rozdílu věku. Pracuje na principu aktivace genů mladí, něco podobného jako Věc Makropulos - oddaluje stárnutí. Přípravek připraví pleť na to, aby dokonale vstřebávala beze zbytku výživné krémy. Má ještě tu výjimečnou vlastnost, že i když je z řady Lancome, může sloužit jako podkladová báze pro jakoukoliv jinou kosmetiku.

Korektivní kombinovanou péči pro všechny typy vrásek (tj. permanentní, reverzibilní i embryonální) poskytuje Liftactiv Retinol HA od Vichy, obsahuje kyselinu hyaluronovou a navíc retinol-A, dochází k vyplnění a vyhlazení vrásek. Výsledek vidíte téměř okamžitě.

Zaútočte na své vrásky podle rad vizážistů!

Reklama

Související témata:

Načítám