Hlavní obsah

Trendy účesy prestižních kadeřníků

Foto: HCF

Asymetrické účesy jsou dynamické a tajuplnéFoto: HCF

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspirujte se účesy pro jaro-léto prestižního klubu (HCF ČR) nejlepších kadeřníků. Kolekce „Evolution“ představuje ženu, která je nezávislá, ale neztrácí ženskost. Účesům nechybí kouzlo a fascinující kreativita, konečně posuďte samy.

Článek

Styl současné ženy je podle odborníků (stylistů, vizážistů a kadeřníků) moderní a městský. Ukazuje ženu elegantní a záhadnou, která je v neustálém pohybu. Dokáže vítězit nad časem a účes pro ni je plný kontrastů. Současná žena je především maximalistka. Chce obojí - krátké i dlouhé vlasy, různé odstíny barev v jednom účesu.

Charakteristika kolekce Evolution

Společným znakem účesů jsou protiklady - v délce, v barvě i textuře vlasů. Jemné linie střihu se mísí s hrubými, aby v kontrastech vynikla jedinečnost a originalita. Kolekce Evolution od Haute Coiffure Française přináší střihy, které jsou hravé a v pohybu. Fascinují svou variabilností, rebelský střih se dá vmžiku změnit na mondénní a naopak.

Rebelská asymetrie

„Střih ,replay'," říká kadeřnice Lucie Kořálníková ze studia Esthetica, „má dlouhý pramen na straně a zdůrazňuje originalitu tohoto výrazně sestříhaného tvaru zjemněného efilováním ve středních partiích (na polodélkách)." Lesk a textura   vlasů je umocněna přípravkem Wax smoothie z řady play.ball. Aby účes dobře držel, použila kadeřnice lak Fix design z řady tecni.art, který ponechává vlasům pohyb. Platinová blond je natónovaná pastelovým béžovým odstínem, celkový dojem je harmonický a naprosto přirozený.

Platinová sofistikovanost

Střih „reverse“ popisuje kadeřnice Zuzana Hejnová ze salonu Unique následovně: „Mikádo se zjemněnou partií na krku si pohrává s asymetrií. Dlouhý pramen zdůrazňuje charakter střihu. Sestříhání a protenčení vlasů okolo obličeje umožňuje vytvářet variabilní styling a efekty."  A jaké použila přípravky? Pro umocněný objem vlasů zvolila Volume architect a pro jemné vzdušné uhlazení Air Fix Force 5. Barva je v odstínu světlý duhový kaštan (Majirel) se světlejšími rozjasňujícími pramínky.

Romantická kreativnost

Vlasy rozdělila kadeřnice Michaela Čadková ze salonu Misha do partií, které sepnula gumičkou, aby vytvořila jednotlivé culíčky. Konečky vlasů nakrepovala a následně jemně rozčesala. V horní části hlavy smotala různobarevné pramínky do neuspořádaných kruhů. Před krepováním chraňte vlasy stylingovým přípravkem, abyste je teplem nepoškodila. Jde přeci o to, mít vlasy zdravé a krásné. Ochrana před žehlením vlasů není zbytečnost, ale nutnost, která chrání vlas před teplem.

Co nás v účesech nemine a dožene

Z barev se dostává do popředí bílá barva, která je podstatou a symbolem světla. Ale jde především o harmonii barev. Kombinují se výraznější odlesky s jemnými odstíny a umožňují dosáhnout té nejvyšší sofistikovanosti. Teplé odstíny se objevují v celé své škále odlesků, od blond až po tmavou kaštanovou s efektně umístěnými kontrastními prameny (melírky) pro zdůraznění vybraných partií střihu. Účes je zpravidla tvořen jako mix kompaktních střihů se zjemněným objemem i konturami. Dosáhnete tak romantického a něžného výsledku.

Pro módní vzhledu použijte uhlazující stylingové přípravky. Účes bude vypadat přirozeně.

A jaký make-up k módním účesům? Rozhodně transparentní a minimalistický, aby jen podtrhl křehkou jemnou krásu. A nesmí chybět ruměnce na tváři nejlépe v odstínech růžové nebo světle fialové.

HCF je zkratka pro Haute Coiffure Française, sdružující nejlepší světové kadeřníky.

Související témata:

Načítám