Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Snídaně, svačina, lehká večeře? To všechno jsou sendviče s tuňákem a vajíčkem!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 bagety
  • 4 lžičky majonézy
    3
  • 2 hrsti zeleného salátu
  • 2 ks vejce
    3
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
    4
  • 2 ks francouzské bílé bagety
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Klasika v podobě tuňákových sendvičů nikdy nezklame a ani nikoho neurazí. Bagetu z jedné strany podélně nakrojte tak, aby šla otevřít jako knížka.

02.

Dovnitř položte lístky zeleného salátu, na ně navrstvěte tuňáka (nejlepší je ten v olivovém oleji), plátky na tvrdo uvařených vajec, a kdo chce, může přidat i trochu majonézy. Je to rychlé, jednoduché a dobré!

Chcete svačinou zaujmout i děti? Zkuste jim vyrobit lodičky z vajec a tuňáka.

Energetická hodnota celkem pro 1 bagetu
Energie1 445 kJ
Bílkoviny28,95 g
Tuky13,16 g
Sacharidy26,37 g
Sůl1,93 g
SAFA2,47 g
Vláknina1,72 g
Cukry2,37 g

Načítám