Hlavní obsah

Tušíte, jakého sexuála máte?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Musí vypadat vždy dokonaleFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Myslíte si, že znáte všechny druhy „sexuálů"? Přesvědčte se samy, zda skutečně víte, co který znamená. Třeba v něm najdete i toho svého a konečně pochopíte, proč je právě takový.

Článek

Už se vám stalo, že jste se zálibně zahleděla na perfektně oblečeného, hladce vyholeného, voňavého muže a mohla jste na něm oči nechat až do chvíle, než se nad ním něžně naklonil jiný muž? Snad právě myšlenka žen, proč o sebe normální chlapi nepečují stejně, jako ti orientovaní jiným směrem, přivolala vlnu metrosexuálů.

Metrosexuálové

Orientují se v módních značkách, znají kosmetické řady a běžně používají pěstící kosmetiku, dokonce ve větší míře než ženy. Likvidují svůj porost tak, že na jejich těle nenaleznete jediný chloupek, snaží se o jakousi fiktivní dokonalost svého těla. Potkat ho můžete ve značkových prodejnách, ve studiu wellness nebo na solárku, které obvykle navštěvuje častěji než žena.

Mít za partnera metrosexuála má své výhody, ale soužití s ním také může přinášet zádrhele. V případě jedné koupelny v bytě se budete o ni marně přetahovat. Rozhodně mu nebude stačit jen hřeben, a to ještě váš. Bude mít vlastní hřebeny, kulmu, žehličku na vlasy a fén, spousty výživných krémů, lahviček a flakonků, takže vy se tam se svou malou skromnou kosmetickou řadou ani nevejdete. Protože na ulici musí ON vyjít naprosto dokonalý.

Pro představu, mezi metrosexuály patří Brad Pitt, Tom Cruise, David Beckham, Leoš Mareš, Jiří Korn, Petr Vondráček.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Soužití s metrosexuálem přináší i trableFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Übersexuálové jsou spíš vysnění než skuteční, jsou to supermani. Pečují o sebe stejně jako metrosexuálové, ale ne tak viditelně. Do popředí staví vzdělání, všeobecný přehled, zájem o politiku a zájem o partnera. Nevybavují se nekonečný čas o značkovém spodním prádle, ale rozvíjejí filosofické debaty. U nás mezi ně můžete zařadit Karla Gotta, Miroslava Macka či Jakuba Železného.

Retrosexuálové jsou tatíci ve vytahaném nátělníku a trenýrkách s lampasem, vyzbrojeni pivkem a dálkovým ovladačem a nejspíš ženou, která říká, nepřepínej a hlavně nic neřeš.

Technosexuálové jsou techničtí mágové. Mají u každého ucha sluchátko, milují miniaturní technické vymoženosti, dychtí po technických novinkách a touží po nich víc než po ženské.

Petrosexuál, než vás k sobě pustí, nejdříve si ověří, jestli milujete jeho domácí mazlíčky. Nesmí vám vadit pes nebo kočka v posteli a zvířecí chlupy všude kam se podíváte.

Letrosexuálové nemají čas na opravdický vztah, žijí ho fiktivně prostřednictvím mailů.

Asexuálové žijí bez sexu, který nijak nepostrádají. Větší zálibu totiž nacházejí ve sportu a jiných radovánkách.

Gastrosexuálové si vzali za své, že láska prochází žaludkem a svou milou opájejí jídlem. Chtějí, aby jí chutnalo, ale aby nepřibírala. Ženy podle průzkumu kuchařskou gramotnost vysoce hodnotí, stejně jako vysoké příjmy mužů.

Na druhou stranu je bohužel mnohem víc mužů, kteří o sebe nepečují vůbec. A jsou tak pro ženy silně asexuální. Otázku, jestli jim něco sluší, vůbec neřeší. Neříká jim nic ani čisté prádlo. Dokáží jednu košili a svetr nosit neuvěřitelně dlouhý čas bez vyprání. Charakteristický pach potu, který ještě čerpají z pochutin, jako je cibule, česnek, zrající sýry a pivo, je všudypřítomný. Zjevně trpí fobií z vody. Tady mají kosmetické firmy spoustu potencionálních klientů, ale jak je donutit, aby používali aspoň mýdlo, šampon a zubní pastu.

A jakého „sexuála" máte doma vy?

Reklama

Načítám