Hlavní obsah

Týdenní sexuální plán. Víte, kdy se milovat?

Foto: Thinkstock

Pro seznámení nebo flirt si vyberte raději jiný den než pátekFoto: Thinkstock

Reklama

Chystáte se na rande? Plánujete vášnivou noc? Pozor, tyhle činnosti se podle studií nehodí na každý den! Aby všechno „klaplo“, je třeba vědět, jestli je milování a seznamování nakloněno pondělí, úterý nebo třeba čtvrtek! Hádejte, co, kdy a proč!

Článek

Australský magazín Cleo má jasno v tom, jaké činnosti se hodí pro jednotlivé dny v týdnu. Jelikož je ale naše republika od protinožců dost vzdálená, upravili jsme jejich kalendář randění, sexuálních radovánek i pracovní výkonnosti podle britských (a někdy i amerických) studií, protože na druhé straně polokoule mají pro nás Čechy ledacos vzhůru nohama… Plán pozemských rozkoší by tak vypadal zhruba takhle:

Pondělí

Pondělí je den důležitých rozhodnutí, protože mysl je odpočatá po víkendu a mozek uvažuje racionálně. Co se týče seznamování, v tento den na něj zapomeňte. Pracovní nasazení může ovlivnit vaši přirozenost, vyjednávání a okouzlování, takže váš zájem o potencionálního partnera bude působit uměle. Umění formulovat slova do hezkých flirtujících vět prokažte kdykoli jindy. Svoji mysl ale nechat zahálet nemusíte. Ponechte ji ve střehu přemýšlením o intimních zážitcích (pomůže vám v tom náš článek 7 druhů sexu, na které se nezapomíná). Pomůže vám to být milostně kreativní.

Úterý

Podle Australanů je to vhodný den na sex, protože po dvou pracovních směnách si libido zaslouží nasycení. Jako důvod je uvedeno, že tělo ještě není z práce tak unavené. (My ale říkáme, že především čtvrtek je sexuálním dnem.) Úterní skotačení nebude tak vášnivé a intenzivní, protože podle amerických výzkumů na začátku týdne kraluje myšlení levá hemisféra (levá strana mozku), což znamená, že všechno, co je rutinní, zvládnete skvěle. Jestli jde tedy pouze o jeden šup sem a druhý šup tam, jeví se úterý jako vhodný den. Jinak ale i podle britského Gallupova ústavu je úterek spojen spíš s velkou pracovní produktivitou než uspokojivým sexem.

Foto: Thinkstock

Úterý je podle Australanů pro sex jako stvořenéFoto: Thinkstock

Středa

Mnohé ankety, včetně té od londýnské ekonomické školy, středu vyhodnocují jako nejlepší den v týdnu. Je vhodné přednést svoje nápady a požadavky šéfům (třeba žádost o zvýšení platu), partnerům nebo rodině. Lépe je přijmou, neboť prý v tento den mají všichni dobrou náladu. Je to i skvělý čas na rande. Australané by si ho domluvili na pátek, Britové se nechávají slyšet, že dostaveníčko je nejlepší právě ve středu.

Čtvrtek

Psychology Today uvádí, je jde o nejlepší den na sex. Je to všechno v synchronizovaných hladinách hormonů mezi mužem a ženou. Tyto hladiny takzvaných sexuálních hormonů jsou navíc v tento den až pětkrát vyšší než obyčejně! Britští sexuologové dodávají, že optimální doba na sex je v půl osmé ráno, kdy jsou tyto pohlavní hormony na špici. Výkonnost a adrenalin pak udělají svoje!

„Oba partneři jsou odpočatí se zvýšenou citlivostí všech smyslů. Když se zrovna probouzíte, vaše tělo sexuálně lépe reaguje,“ tvrdí londýnská sexuoložka Suzie Hayman.

Doporučení je to sice užitečné, ale našinec s ním má problém, neboť tou dobou je většinou v práci. To ovšem nic nemění na tom, že rannímu sexu se připisují blahodárné účinky. O důvodech, proč tomu tak je, zde.

Foto: Thinkstock

Víkend by se měl nést v odpočinkovém moduFoto: Thinkstock

Pátek

Pátek se nese ve znamení vyčerpanosti. Američtí vědci říkají, že není vhodná doba na uskutečňování zásadních životních rozhodnutí (výjimku tvoří odvykání kouření). Magazín Cleo je ale pro, aby se randilo. Ovšem bez alkoholu! Proč? Přetíženost z práce a nutkavý pocit uvolnit se „za každou cenu“, svádí k pití. Pak se stává, že s vámi druhý den ráno skončí v posteli někdo, jehož jméno už si ani nepamatujete. Vždyť taky podle anket první víkendový den tráví většina lidí střízlivěním z předchozí noci!

Sobota

Ó, sobota… Konečně. Je to vhodný den na první schůzku třeba naslepo, protože po ní se lze ještě sejít s kamarády a probrat s nimi svoje dojmy. Jestli to nebudou přátelé-vyděrači ( Takhle poznáte kamarádku vyděračku), může být jejich nadhled nad věcí užitečný.

Neděle

Neděle by měla být relaxační ve všech směrech – bez rande i stresujících příprav na něj. Jen odpočinek a zase odpočinek. Když už by ale na vás přišly například sexuální choutky, dopřejte svému milostnému tanci správnou techniku přirážení, ať to maximálně stojí za to!

A co, jak a kdy děláte celý týden vy?

Reklama

Související témata:

Načítám